Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware
De mida butxaca, molt còmode a la vista però a vegades distorsiona alguna publicació

Així és un lector d’ebooks: el Sony PRS-300

El gàdget de Sony deixa una bona impressió
By , on 18 de gener de 2010
El Sony PRS-300, lector de llibres electrònics de butxaca

El Sony PRS-300, lector de llibres electrònics de butxaca

Ses majestats els Reis Mags d’Orient han tingut a bé obsequiar-me aquestes darreres festes amb un lector d’ebooks… i, si, també una mica de carbó, senyal que alguna cosa dec estar fent que no està del tot bé. La qüestió és que ja fa algun temps que en volia provar un, i com que no m’havia sorgit l’oportunitat de posar-li les mans a sobre a cap exemplar, en vaig demanar un als Reis.

El PRS-300 de Sony fou l’escollit després d’un procés de sel·lecció a través d’Internet que em va portar a quedar-me amb dos candidats a la compra: el Papyre 6.1 i el que finalment m’han dut. Les bones crítiques pel què fa a la pantalla d’ambdós models és el que m’ha fet decidir en gran mesura, i la diferència de preu (entre 50 i 100 € segons el lloc web) la què m’ha fet decantar finalment pel model de Sony. I és que també cal que mirem per la butxaca de ses majestats!

El PRS-300 disposa d’una pantalla de 5 polzades, una mica més petita que el Papyre 6.1, però és de mida butxaca, el què el fa més còmode de transportar. Això si, per anar bé, la butxaca ha de ser la d’una americana o jaqueta. La documentació inclosa amb la caixa del producte és més aviat escassa, però és que tampoc es necessita gaire res per començar a treballar amb aquest giny: amb prou feines saber quatre conceptes sobre com s’engega, es carrega, i els habituals consells de seguretat, i sobre el programari de sincronització.

Sobre aquest darrer, un apunt: Sony inclou en el mateix dispositiu un programari propi, que es troba disponible a la memòria interna de l’aparell i es fa visible per a la seva instal·lació en quant el lector és connectat a un PC. Jo, no obstant, he optat per Calibre, un programa lliure, gratuït i multiplataforma que afegeix algunes funcionalitats que el software de Sony no disposa, com les de convertir entre formats de llibres electrònics o descarregar feeds RSS d’Internet i compilar-los com si fos un llibre, amb índex i enllaços interactius, el què va molt bé per seguir blocs.

Calibre, el programari lliure de gestió d'ebooks

Calibre, el programari lliure de gestió d'ebooks

La pantalla és una delícia. Més o menys tots els lectors d’ebooks són semblants, però d’aquest deien que la pantalla era de les més nítides i no hi puc estar més d’acord. Per a què us en feu una idea, és com estar mirant un full de paper blanc trencat imprès d’una manera perfecta, pel què no cansa gens la vista.

Alguns consideren que el no tenir cap ranura per a lectura de memòries externes (SD o Memory Stick) és una fallada, però amb una capacitat aproximada de 300 llibres (i ni que en fossin la meitat), considero que n’hi ha prou i de sobres tret que es vulgui portar a sobre tota una biblioteca complerta.

Si adquiriu un d’aquests aparells, compte no us desil·lusioneueu amb el què us baixeu per Internet; alguns pretesos ebooks són en realitat còpies escanejades de llibres en paper, pel què el lector els interpreta, com a molt, com a imatges, i no en fa untranslacióió adequada al format de l’aparell.

El carbó, per cert, ha estat més fàcil d’analitzar: ben dolç i bo ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Així és un lector d’ebooks: el Sony PRS-300”

1

Hola, jo volia comprar el mateix e-reader, però no hi és a la pàgina de sony espanya i les altres pàgines que he mirat el tenen molt mes car. Hem podries dir de on el vas comprar si us plau?
Merci.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio