Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware, Mòbils
Ningú és perfecte

Alguns errors del Nexus One

Com saber si tenim el telèfon apagat sense tornar-lo a engegar en aquest cas? sembla que això és “missió impossible”...
By , on 25 de maig de 2010

El Nexus One. Imatge: Guillem Alsina

Sembla mentida, però fins i tot els productes més pensats i calculats per ser llançats a un mercat de masses poden sortir de la fàbrica amb errades de disseny, d’implementació o de rendiment, encara que els seus dissenys i especificacions hagin estat repassats una i altra vegada per diversos equips humans i, un cop fabricades les unitats, aquestes hagin passat pels controls de qualitat. Són tants i tan variats els exemples que us podria donar, que no sabria ni per on començar…

Un dels casos més flagrants que he contemplat darrerament en el món de la telefonia mòbil va ser el del Nokia N97, que va sortir al mercat amb un espai de memòria d’aplicacions molt reduït, el que provocava que els programes es tanquessin inesperadament i el rendiment del sistema caigués en picat. Sortosament, això fou corregit amb l’actualització del firmware a la versió 2.0 . Però aquest és tan sols un exemple del que no us en parlaré avui, ja que us vull explicar alguna mancança o mal disseny que he trobat en la joia de la corona dels Android actuals: el Nexus One, fabricat per HTC i venut sota segell de Google.

I la primera d’aquestes fallades de disseny es veu amb tan sols engegar el terminal… o més aviat quan volem comprovar si aquest ja estava engegat. No us ha passat mai allò de posar-vos el mòbil a la butxaca o treure-li’n i preguntar-vos “l’he engegat abans?” Jo sóc usuari de Nokia (tenia un N97 que he canviat fa poc per un N900), i en aquests terminals ho tinc molt fàcil per saber-ho: hi ha una pestanya de desbloqueig que, tan sols fent-la lliscar, em mostra la pantalla. Dit i fet, tan sols amb un moviment puc comprovar si, efectivament, tinc el mòbil engegat.

En el Nexus One, aquest sistema no existeix. L’única manera de comprovar si el telèfon està engegat o apagat és mitjançant el botó d’engegat… cosa que fa que si està engegat s’il·lumini la pantalla, però si està apagat s’engegui. Llavors entra en joc allò tan típic de pensar “ostres, he apagat el telèfon?” d’abans d’anar-se’n a dormir, per exemple, i voler-ho comprovar. I a continuació ve un “me***! si que el tenia apagat! ara m’hauré d’esperar a que s’acabi d’engegar una altra vegada per tornar-lo a apagar!”. I no hi ha cap altre botó del telèfon que reaccioni mentre aquest es troba en estat d’espera, ni tan sols el trackball davanter.

Sembla que això ha de ser una petita nimietat, però un cop t’ha passat tres o quatre vegades, li dones certa importància al tema o, com a mínim, et recordes dels parents més propers del qui es va encarregar de dissenyar el telèfon…

I tampoc he trobat com activar el petit LED indicador de càrrega que porta per a què s’il·lumini quan es troba en estat d’espera. D’existir aquesta configuració (que, per exemple, en l’N900 la tinc), costa un xic de trobar.

Un altre problema que li he trobat al Nexus (digueu-me primmirat si voleu) és que quan hom el connecta a un ordinador via el cable USB, no dóna directament accés a la tarja microSD, únic sistema d’emmagatzematge amb el qual compta el telèfon. Si hom s’ho mira bé, en el menú superior del sistema ja li indica que pot fer “visible” aquesta tarja microSD a l’ordinador, però així i tot, per a un usuari novell això pot ser un petit maldecap. Fins i tot jo, que sóc gat vell i usuari veterà, vaig trigar en veure-ho…

Aquests són dos exemples de petits detalls no acabats de polir que li he trobat al Nexus One. Probablement vosaltres ho discutireu, o en trobareu més, o bé senyalareu altres terminals que patinen per més bandes (i de manera més important) que el Google Phone. Ja ho sabeu, digueu-hi la vostra ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Alguns errors del Nexus One”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio