Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware

Apple presenta nous iPod’s i nova versió d’iTunes

By , on 13 de setembre de 2008
El nou iPod Touch

La companyia de la poma mossegada va presentar aquest passat dimecres dia 10 una nova revisió de la seva reeixida saga de reproductors MP3/MP4 iPod, i una nova versió del programari que els acompanya en els PC’s amb Windows i els Macintosh amb Mac OS X: l’iTunes 8.

Per poc nombroses que siguin i per superficials que semblin, les novetats que Apple va introduint en els iPod‘s sempre desperten interès entre els usuaris i creen escola entre els seus rivals, que intenten imitar la companyia de Cupertino o, simplement, la copien directament. En aquest cas, pot donar la sensació que les novetats introduïdes a la família iPod són menors, però jo ja us puc ben assegurar que no manquen d’interès.

Comencem per l’iPod Touch, al qual m’atreveixo a definir com “l’iPhone sense funcions de telefonia“, ja que és l’únic que li manca per igualar-se al terminal de telefonia d’Apple. Sóc posseïdor d’una d’aquestes petites meravelles, i us puc ben assegurar que m’encanta el seu rendiment i la claredat de la pantalla. L’única pega que li trobo és que et lliga indefectiblement amb l’iTunes i, per tant, a Windows o a Mac OS X.


[ad]

l\'iPod TouchEl tema no manca d’importància, doncs els usuaris de GNU/Linux es trobaran amb problemes si volen usar un d’aquests aparells (tot i que hi ha programari que ho facilita), i usuaris d’altres sistemes més minoritaris encara, ho tindran molt més pelut si no impossible. Enfront d’això, qualsevol altre MP3 o MP4 et permet treballar-hi com si fos una unitat de disc extraïble.

El nou iPod Touch presenta un perfil més arrodonit i lleuger que la primera generació, a més de ser també més petit. La pantalla és de cristall, de 3,5 polzades i inclou connexió WiFi 802.11 b/g.

La novetat més destacada és la inclusió d’un altaveu a l’aparell, de manera que a partir d’ara també podrem escoltar la nostra música sense haver de necessitar d’uns auriculars. Molt útil per a trobades amb els amics o per a festes improvisades. També s’inclouen uns controls de volum externs, de manera que no haurem d’accedir a l’interfície d’usuari tàctil per pujar o baixar el volum de la música.

A això li hem d’afegir la nova funcionalitat Genius, de la qual en tornaré a parlar amb més profunditat quan em refereixi a l’iTunes 8. Aquesta ens permet crear una llista de reproducció de manera automàtica a partir d’una cançó, disposant d’aquesta manera d’un “disc-jockey” aleatori.

La bateria ha estat un altre dels elements millorats, permetent ara fins a 36 hores de reproducció ininterrompuda de música i 6 de vídeo.

La interfície d’usuari es renova, fent-se més elegant i senzilla, i s’inclou el programari de connexió que ens permet captar dades dels sensors que inclouen algunes de les sabatilles esportives de la companyia nord-americana Nike dins el marc del programa Nike+iPod, i que ens faciliten la recepció de dades al nostre reproductor d’Apple com ara els quilòmetres que hem recorregut fent footing i quant temps hem trigat en fer-ho.

El preu d’aquesta petita meravella és de 219 € per al model de 8 GB., 279 per al de 16 i 369 € per al de 32 GB, i la seva disponibilitat és immediata a través de l’Apple Store en línia i dels centres autoritzats Apple o les grans superfícies en les quals es troben productes de la companyia de la poma mossegada.

iPod Nano

El més prim dels iPod’s s’aprima un xic més i amplia la gamma cromàtica en la qual estava disponible fins a nou llampants colors.

La gama de l\'iPod Nano, amb tots els seus vius colors

La carcassa presenta formes arrodonides, com el Touch, i està feta en alumini amb la pantalla de cristall. També inclou la tecnologia Genius abans esmentada, que sembla voler ser una de les senyes d’identitat de la nova generació d’aparells multimèdia d’Apple.

Una tecnologia que ha heretat de l’iPod Touch i de l’iPhone és l’ús d’un acceleròmetre per conèixer la posició de la pantalla, ja que amb aquest exemplar de Nano la podrem veure de forma vertical o apaïsada segons fem girar el reproductor. Això ens ajudarà a veure més còmodament continguts de vídeo. A joc amb això, a la interfície d’usuari (que també es veu retocada) s’hi ha inclòs el mode Cover Flow, que igual que en els aparells tàctils d’Apple, ens permet navegar entre les portades dels nostres discos i vídeos com si els estiguéssim veient en un prestatge físic.

Aquesta nova generació de l’iPod Nano ja es troba disponible a la botiga en línia d’Apple així com en centres autoritzats per a la seva distribució, a uns preus que van dels 139 € del model de 8 GB. als 189 del model de 16 GB.

La resta de models d’iPod de la companyia de Cupertino (Classic i Shuffle) no pateixen cap canvi, malgrat que amb el que he vist, em sembla que ja se el que es presentarà a la propera conferència de premsa que organitzi Apple.

iTunes 8

El programari de reproducció multimèdia i gestió de continguts digitals de la companyia de la poma no varia excessivament tret de la funcionalitat Genius que us he esmentat abans. Aquesta consisteix simplement en la possibilitat de que sigui el mateix programa qui ens crei una llista de reproducció a partir d’una única cançó, seleccionant de la nostra biblioteca de l’iTunes les peces que s’assemblin més a l’escollida. És, doncs, una bona forma de refrescar-nos la memòria sobre música que tenim al programa i que potser la tenim bastant oblidada.

La nova forma de visualitzar els discos dins l\'entorn de l\'iTunes

I no només fa això, sinó que també es connecta als servidors d’Apple per a recomanar-nos música de la iTunes Store que, segons la que hàgim escollit per a generar la llista de reproducció, el sistema pensi que ens pot interessar adquirir. Una bona estratègia de màrqueting i vendes? segurament, però no me’n negareu la part pràctica ;-)

Per a fer el creuament de dades que dona lloc a l’elecció de les peces afins, iTunes envia als servidors d’Apple una sèrie d’informacions sobre les nostres preferències musicals. Aquest enviament es fa, segons afirma la companyia, de forma anònima.

Estic ben segur que aviat hi haurà gent que dubti de si aquest enviament d’informació es fa realment de manera anònima i, per tant, es posarà a estudiar-ho analitzant els fluxes de dades que es bescanvien entre els ordinadors amb iTunes i els servidores d’Apple. Hi ha molta gent preocupada per la privacitat de les nostres dades que es dedica a realitzar aquesta mena d’estudis de forma desinteressada en la majoria dels casos, així que dins d’unes poques setmanes tindrem la constatació de si efectivament, el nostre anonimat queda sa i estalvi amb l’ús del nou iTunes 8.

A banda d’això, el nou programa d’Apple ens proporciona una nova forma de navegar entre la nostra discoteca, exhibint les portades dels discos que hi tenim en forma de parrilla. Un nou mode de visualització gràfica ens presenta vistosos efectes en pantalla que varien d’acord al ritme de la música que s’escolta en cada moment.

iTunes 8 ja pot ser descarregat de forma gratuïta des del lloc web d’Apple per a Windows XP Service Pack 2 o superior i Mac OS X 10.4.9 o superior. El suport per a Windows 2000 ja ha estat deixat només fins a la branca 7.x del programa.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Apple presenta nous iPod’s i nova versió d’iTunes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio