Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware, Noticies, Professional

Cisco fabricarà servidors

By , on 27 de gener de 2009
Logo de Cisco Systems

Logo de Cisco Systems

Tota una històrica com és Cisco Systems ha revelat que entrarà en el sector dels servidors corporatius, tota una novetat en una companyia que s’ha especialitzat en les solucions de connectivitat per maquinari com ara routers i switchos. Aquesta informació fou revelada recentment pel rotatiu nord-americà The New York Times.

De fet, a Cisco no se la coneix en va pel sobrenom de “el lampista d’Internet“, en una comparació que homologa les línies de comunicació de dades amb les canonades de l’aigua, ja que l’alta qualitat dels seus equips de comunicacions l’ha convertit en la preferida d’operadores de telefonia i ISP‘s.

Però aquesta empresa nord-americana fundada el 1984 també ha fet incursions prou reeixides en altres camps com el del programari, en el que disposa d’un client de VPN (Xarxa Privada Virtual per les seves sigles en anglès) de prestigi reconegut. Tot i això, aquest camp és minoritari en el posicionament estratègic de Cisco.


[ad]

Un altre terreny en què ha triomfat és el de la VoIP (veu sobre protocol IP o telefonia IP), proporcionant equipaments d’enrutament i telèfons.

Així és un servidor corporatiu

Així és un servidor corporatiu

No s’ha revelat com serà exactament aquesta entrada en el terreny dels servidors, si serà partint des de zero o bé adquirint alguna petita empresa que ja es dediqui a aquest camp, una pràctica força estesa entre les grans empreses.

El que si es coneix gràcies a les revelacions del Times que parteixen de l’entrevista a Padmasree Warrior (CTO de la companyia) és que l’aposta de Cisco tindrà molt a veure amb la virtualització. No en va el “lampista d’Internet” posseïx una participació a VMware, una de les principals jugadores en aquest terreny.

Algú ha definit aquesta notícia com la bomba” informativa de l’any a nivell professional, però el que pot ser una bona notícia (o, almenys, amb bones perspectives de convertir-se en això) per als administradors de sistemes i informàtics en general, pot no ser-ho tant per a les més directes competidores de Cisco i, fins i tot, per a la mateixa empresa que enceta aquesta aventura.

El motiu és que, fins ara, Cisco ha viscut en una relació “simbiòtica” amb les principals empreses del món dels servidors (HP, IBM, Dell): ella proporciona les “canonades“, la infraestructura de xarxa, i les altres posen els servidors i els productes de programari que els acompanyen. Fins i tot Hewlett-Packard, que disposa d’una divisió de productes de networking, opta per treballar amb Cisco en detriment dels seus propis productes.

Tot i això, si Cisco entra en el terreny dels servidors, el més probable és que aquest moviment sigui denostat per aquestes empreses amb les què fins ara ha mantingut bona relació en oferir productes complementaris. Així les coses, no seria rar que HP, IBM i Dell deixessin gradualment de treballar amb Cisco per a llançar les seves pròpies gammes de productes de networking, per exemple adquirint petites empreses ja establertes en aquest sector.

Sigui com sigui, l’entrada de Cisco en el mercat dels servidors serà seguida de prop pel món professional.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Cisco fabricarà servidors”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio