Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware
Amb les caixes multimèdia per a discos durs, podem emprar un disc de la mida que vulguem

Fent-nos un reproductor multimèdia a la nostra mida

Màxima flexibilitat en tot moment en poder augmentar o disminuir a plaer l'espai d'emmagatzemament
By , on 22 de juny de 2010

Un exemple de caixa multimèdia per a muntar-hi un disc dur

Quan parlem de centres d’oci multimèdia, ens venen al cap ordinadors connectats a un televisor que funcionen amb un sistema operatiu com ara Windows XP, Vista o 7 (aquests darrers amb la corresponent opció afegida), Mac OS X amb el programari Front Row (habitualment corrent sobre un Mac Mini) o GNU/Linux amb MythTV o algun altre programari semblant. Són, sens cap mena de dubte, opcions molt interessants i flexibles, però pateixen de dos problemes bàsics que les allunyen sovint de molts usuaris: per una banda la seva complicació, equivalent a la dels ordinadors de sobretaula i, amb això, el seu embalum, i de l’altra el seu elevat preu, que sovint s’escapa dels 300-400 € cap amunt amb facilitat i essent una màquina senzilleta.

Una solució intermedia serien els discos durs multimèdia, que per un preu força més ajustat (rondant, segons la capacitat i prestacions, entre els 120 i els 250 euros) ens permeten gaudir de continguts tant de vídeo com d’àudio, però en aquesta mateixa línia encara ens trobem amb una solució més flexible: construir-nos el nostre propi disc dur multimèdia ajuntant una caixa amb un disc dur.

Els discos durs que ja es vénen fets venen en unes caixes precintades que només es poden obrir trencant-les, pel que per tornar-los a deixar com estaven cal passar per un procés industrial. Fer-nos un disc dur a mida ens comportarà que si algun dia ens quedem curts d’espai, això no serà cap inconvenient doncs podrem canviar el disc dur de l’interior, o si sorgeix un nou còdec de vídeo no suportat, en el futur podrem actualitzar el maquinari extern (l’embolcall) podent gastar un mínim ja que reaprofitarem el disc dur.


La manera de fer-ho és ben senzilla, i els components els podem trobar en qualsevol botiga d’informàtica. Només caldrà que ens prenem la nostra estona per muntar-ho (no necessita disposar d’una caixa d’eines) seguint les breus i fàcils instruccions que porta cada fabricant.

Un exemple: caixa multimèdia SATA HDMI de TooQ

TooQ és un fabricant de maquinari del qual ja us n’hem parlat amb anterioritat, precisament per una caixa que permet convertir un disc dur intern en un d’extern, però sense funcionalitats multimèdia. La seva especialització en perifèrics fa que toquin tota mena de maquinari i caixes per a discos, entre elles les que també disposen de funcionalitats multimèdia com la reproducció de pel·lícules i música o fotografies. El seu darrer model per a discos durs SATA de 3,5” inclou una connexió HDMI que permet esprémer al màxim la connexió de vídeo d’alta definició del nostre televisor.

A més d’aquesta connexió, també en té una d’òptica per a àudio, lector de targes de memòria (per poder veure les fotos de la càmera sense haver de connectar-la amb cable al televisor) i una connexió USB 2.0 que serà la que ens permetrà farcir-lo de contingut des del nostre ordinador.

Entre els formats de vídeo suportats hi trobem els MPEG 1, 2 i 4, OGG Vorbis, AVI, DivX, XviD o MP4, mentre que d’àudio comptem amb els MP3, WMA, WAV, OGG, ACC i AC3, i per a imatges els JPG. El seu preu recomanat és de 52,90 €.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Fent-nos un reproductor multimèdia a la nostra mida”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio