Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware

Google i Asus llancen al mercat un pendrive amb funcions d’ordinador portàtil

Chromebit té un preu de 85 dòlars
By , on 20 de novembre de 2015

google-920532_1920

Google ha llançat al mercat el seu esperat nou dispositiu: Chromebit, un petit pendrive que permet convertir qualsevol pantalla en un ordinador pel preu de 85 dòlars. L’empresa nord-americana ja va anunciar a principis d’any que es trobava col•laborant amb Asus per construir un pendrive que fa les funcions d’una torre portàtil que permet disposar d’un ordinador només connectant-lo amb una pantalla.

L’ordinador de butxaca llançat per Google amb Asus està basat en un concepte similar al de Chromecast, ja que es tracta d’un dispositiu prendrive sistema Chome OS que pot ser connectat a qualsevol pantalla que disposi d’un port HDMI compatible amb el de Chromebit i una connexió per l’electricitat. D’aquesta forma, amb Chromebit és possible tindre a mà un ordinador portàtil per un preu irrisori (només 85 dòlars).

Chromebit executa el sistema operatiu de Google basat en el núvol, Chrome OS, i es connecta a una xarxa WiFi. Si a més comptem amb un ratolí o teclat via Bluetooth, en qüestió de segons podem convertir, per exemple, la pantalla de la nostra televisió en un ordinador, i gaudir d’una experiència idèntica a la dels Chromebook. També el podem connectar a qualsevol altra pantalla amb connexió HDMI i tindre el nostre ordinador llest per funcionar.

En quant a especificacions del Chromebit, aquesta torre d’ordinador portàtil compta amb un processador ARM Cortext A17 de quatre nuclis, GPU Mali 760, 2GB de memòria RAM i 16 GB d’emmagatzematge intern. També disposa de connectivitat Bluetooth 4.0. i incoropora un port USB 2.0. per a poder-hi connectar altres aparells perifèrics com un ratolí, un teclat o qualsevol altre dispositiu que necessitem tindre a l’abast.

El pendrive Chomebit ja ha aterrat al mercat nord-americà amb un preu de 85 dòlars. No és el primer intent de crear un ordinador portàtil bàsic, ja que durant el passat CES 2015 vam veure un dispositiu molt semblat al de Asus i Google. Es tracta de l’Intel Computi Estic, que també es connecta per HDMI, però, en aquest cas, utilitza com a sistema operatiu Windows 8.1. De totes formes, el nou dispositiu de Google promet ser una eina molt útil per a tots aquells professionals que necessiten disposar d’un ordinador a tota hora.

Imatge: jay88ld0

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Google i Asus llancen al mercat un pendrive amb funcions d’ordinador portàtil”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio