Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware, Noticies

Intel desvetlla la seva estratègia de futur amb la presentació de la plataforma Centrino 2

By , on 22 de juliol de 2008

Els logotips de la nova plataformaLa multinacional californiana no perd pistonada a l’hora de realitzar nous llançaments de microxips, i menys si es tracta d’aquells que van orientats al mercat dels ordinadors portàtils, un segment en el qual la companyia nord-americana domina sense cap mena de dubte tot i l’oposició que AMD intenta plantar-li, una AMD que, per cert, es troba en crisi després de la recent dimissió del seu CEO.

VIA sigui potser l’única que li està plantejant alguns problemes en el segment portàtil, més concretament en el mercat dels ultraportàtils, aquestes petites màquines amb gran autonomia, connectivitat i un preu força Un dels nous xips d\'Intelirrisori que no només popularitzen la informàtica fent-la arribar a tots els públics, sinó que a més també contribueixen (o, pel cap baix, ho intenten) a crear un model educatiu on les TIC’s hi tenen un paper més present i que serveix per a proporcionar igualtat d’oportunitats a tothom. Si bé Intel disposa de la seva oferta en aquest segment, el seu èxit és limitat de moment davant d’una VIA que va apostar abans per aquest model de màquines i que, per tant, ha adquirit un avantatge important en el mercat.

Però deixant de banda els ultraportàtils, la presentació més recent d’Intel ha anat dirigida al segment dels portàtils “normals” o, dit d’altra manera, a aquells que no entren en la categoria d’ultraportàtils.


[ad]

La nova generació de la plataforma Centrino 2 es dirigeix tant a usuaris amb un perfil professional com al consumidor final en màquines domèstiques, un públic que cada dia més està adoptant el portàtil com la màquina de treball habitual en substitució dels habituals sobretaules per tots els avantatges que suposen els portàtils enfront d’aquests.

Una altra imatge d\'un dels nous xips d\'Intel per a portatilsInicialment han estat presentats cinc nous xips d’aquesta la cinquena generació de processadors per a ordinadors portàtils sota el segell Core2 Duo. Les millores que presenten les trobem en pràcticament tots els aspectes de rendiment i funcionament del xip; estalvi d’energia o suport per a l’esborrany de l’estàndard 802.11n de connectivitat sense fils en son potser les característiques més destacades.

Molt interessant és la possibilitat de canviar de mode d’ús a la tarja gràfica segons els requeriments de l’aplicació amb la que estiguem treballant. Si per exemple estem emprant un programa de CAD o de disseny 3D, podrem aprofitar el rendiment de la tarja gràfica al màxim, mentre que si tan sols volem fer servir un processador de texts o llegir un document PDF, podrem canviar a un mode d’ús més simple que ens permet a més estalviar energia.

Això és perfecte per als usuaris que volen gaudir d’una alta mobilitat, tenint el consum adequat per a cada circumstància segons el programari que facin servir. Així, anar en tren mentre es veu una pel·lícula de DVD a l’ordinador, farà que amb la nova família Centrino 2 ajusti molt més els valors de despesa d’energia que amb l’actual generació existent.

Un dels nous portatils d\'Asus, amb un xip Centrino 2Intel ha promès que en els propers tres mesos llançarà vuit nous processadors d’aquesta nova família, en el que promet ser una autèntica allau de novetats per al sector portàtil.

No només això ha presentat Intel recentment. El processador Core2 Extreme és el primer processador optimitzat per a jocs en màquines portàtils que proporcionarà un rendiment sense comparació als usuaris i a aquells professionals que tinguin unes grans necessitats de potència de càlcul. Aquest microxip es presenta inicialment a una velocitat de 3,06 gigaherços, i el seu enfocament inicial sembla dirigir-se als usuaris de vídeojocs, cada dia més interessats en màquines portàtils. De fet, ja fa algun temps que tenim entre nosaltres forces models de portàtil per a jugadors habituals, com poden ser les màquines d’Alienware (Dell), Airis o Toshiba.

Per a complementar tots aquests processadors, la multinacional californiana també ha presentat el xipset Mobile Intel 45 Express i la tecnologia sense fils WiFi Link 5000. Aquesta darrera proporciona una velocitat teòrica fins a cinc cops superior a la velocitat dels sistemes WiFi actuals.

Tot i això, i com a tecnologia de connectivitat de futur immediat, Intel aposta pel WiMAX, un estàndard no gens explotat i força desconegut al nostre país però que ja ha estat emprat a altres llocs del món per portar connexió a llocs que estan mancats d’aquesta. És el cas de Finlàndia, on bona part de la inhòspita regió de Lapònia ha estat dotada de cobertura gràcies al WiFi. I és que no hem d’oblidar que, a vegades, qui més necessita de connectar-se a Internet és precisament el passavolant d’aquestes regions desèrtiques.

De fet, no és estrany que es consideri al WiMAX com la tecnologia de connectivitat del futur: mentre que el WiFi tradicional té un abast de no gaire més de cinquanta metres, una antena WiMAX pot cobrir una àrea de cinquanta quilòmetres, prou com per cobrir un poble o una ciutat petita amb tan sols una única antena, donant serveis a tots els usuaris d’ordinadors portàtils.

Fins ara, els dispositius WiMAX ens han arribat amb comptagotes, però Intel té previst incloure compatibilitat amb l’estàndard WiMAX en els seus xipsets per a ordinadors portàtils en breu. De fet, s’ha parlat de fer-ho per a l’any vinent, inicialment als Estats Units.

L’Estat Espanyol, com sempre, es troba força a la cua del desenvolupament en WiMAX, i això que al país hi ha força espais que ara no disposen de cobertura de cap mena o en tenen de molt deficient, i amb una antena repetidora instal·lada estratègicament, aquest problema es podria solucionar.

Tornant als anuncis d’Intel, aquesta ha fet saber que en els propers tres mesos podrem veure la presentació del primer processador de quatre nuclis per al segment portàtil, amb el qual tindrem tota la potència d’un servidor a les nostres mans (literalment).

Sense cap mena de dubte, la multinacional californiana haurà eixamplat el seu domini al mercat de les màquines portàtils amb aquestes presentacions, i potser de passada haurà donat el cop de gràcia a les aspiracions d’AMD per destronar-la com a reina indiscutible dels processadors en aquest segment. Però llavors, qui quedarà per plantar-li cara a Intel? seran prou importants les vendes de màquines ultraportàtils com per donar ales a alguna de les companyies que s’oposa a Intel? difícilment passarà això…

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Intel desvetlla la seva estratègia de futur amb la presentació de la plataforma Centrino 2”

1

Nomes comentar que els Intel Atom son una porqueria. Rendeixen menys que un Celeron a 900Mhz tot i tenir el doble de frequencia. El seu baix consum només proporciona un 15% mes de durada de bateria, ja que la major part del consum es del chipset i la resta de la placa base.

Tecnologicament un Atom es com un 486 a 1’6Ghz, i com a prova d’això només dir que es un processador en ordre, al contrari que els processadors a partir del Pentium I que son out-of-order.

Es a dir, l’unic beneficiat amb aquests processadors es Intel, el seu marge de beneficis, i el seu marketing.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio