Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware

Killer NIC, la targeta acceleradora de jocs en xarxa

By , on 27 de octubre de 2006

Killer NIC
L’empresa Bigfoot Networks ha tret al mercat un nou producte, a priori, bastant interessant. Es tracta de la Killer NIC, una targeta de xarxa destinada a optimitzar la nostra experiència lúdica en la xarxa reduint els temps de lag i latència a l’hora de gaudir dels nostres jocs en internet.

Parlant ràpid i malament, basicament es tracta d’una targeta amb un processador a 400Mhz amb 64MB de DDR RAM, en el qual s’executa una versió embeguda de Linux, a més d’un xip programable que executa els algoritmes de xarxa propietaris de Bigfoot. Totes aquestes característiques les agrupa l’empresa en la tecnología LLR (Lag and Latency Reduction).

Aquesta targeta intenta optimitzar la connexió de xarxa per al joc que estiguem executant mitjançant diferents estratègies, començant per donar prioritat als paquets que rep i envia el joc. Però aquesta estratègia no pot aportar canvis significatius, de manera que Bigfoot s’ha tret de la màniga la tecnologia MaxFPS. El que fa aquesta tecnologia es pot resumir, a grans trets, de la següent manera :
La majoria dels jocs tenen un bucle principal, que a cada iteració comprova si hi ha activitat de xarxa, i si la hi ha, comprova si els paquets disponibles són per al joc o no. Per a fer aquestes comprovacions, el programari de xarxa ha de recórrer tota la pila de xarxa del sistema operatiu. La Killer NIC, en canvi, en lloc d’accedir a la pila del sistema, accedeix a la seva pròpia d’una forma més rapida, amb el consegüent estalvi de temps. A més, la targeta usa el seu propi codi de gestió de xarxa en lloc del de Windows per a optimitzar la recollida de dades dirigides al joc.

Altre tema a destacar és la gran capacitat de configuració de la targeta. Amb els seus drivers pots configurar gairebé qualsevol aspecte de la targeta. A més s’inclou l’opció de desactivar o activar el LLR (per si ens dóna per no jugar amb l’ordinador).

Finalment tenim una de les característiques de podria ser més interessant, la denominada FNapps. Les FNapps són aplicacions desenvolupades per a executar-se en el que és la “Flexible Network Architecture”, aplicacions emmagatzemades en la memòria local de la targeta i executada pel seu processador (en lloc d’executar-se en el processador del nostre PC). A més inclou un port USB 2.0 per a accedir a aquestes possibilitats.

Desgraciadament, encara que potencialment podríem executar aplicacions (com per exemple bittorrent) independentment del PC, l’ús que se li pot donar a aquesta característica de moment està limitat per a l’execució de la consola Linux del processador.

Si bé a priori aquesta targeta pot despertar un gran interès, té diverses traves. I és que, per a començar, ha sortit a un preu de 279$!!!!. I el pitjor de tot és que les proves de rendiment realitzades no demostren millores que justifiquin no només el preu sinó l’adquisició del producte. En l’article original de Extremetech s’amplia la informació i a més es mostren els resultats de les proves realitzades amb diferents jocs.

Finalment, dir que la idea ens sembla bona, però l’eficàcia del producte s’hauria de polir, donar-li més joc a les FNapps. A més, tenint en compte el preu d’una targeta de xarxa normal, que pot anar de 0€ (integrada en la placa base) a 40€ (una bona targeta wifi), el producte hauria de tenir un preu més competitiu.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Killer NIC, la targeta acceleradora de jocs en xarxa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio