Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware, Noticies

L’aposta de Dell per al segment dels ultraportàtils

By , on 24 de juny de 2008

El miniportatil de DellA la recentment celebrada conferència All Things D a la qual hi va assistir Michael Dell, un agosarat redactor de Gizmodo va poder observar com el fundador i CEO de la que és considerada segona companyia fabricant de PC’s per volum de vendes darrere d’HP, utilitzava un model ultraportàtil de la companyia que encara no ha sortit al mercat. Sense pensar-s’ho dues vegades, va esperar al final de l’acte per entaular conversa amb el personatge, sol·licitant-li que li deixés veure la màquina… i aquest, sorprenentment (i sembla que amb simpatia) li ho va permetre.

Així doncs, tenim una visió única d’un ordinador força esperat (no oblidem el que acabem de dir sobre la posició de Dell al mercat) i que ha aparegut pràcticament per “sorpresa” en el panorama informatiu.

Malgrat que durant la xerrada no va transcendir ni el preu (que s’especula rondarà els 300 dòlars als Estats Units) ni el sistema operatiu que muntarà, el redactor de Gizmodo va quedar gratament impressionat per l’ordinador, del qual recentment n’han estat presentades les primeres imatges oficials que mostren un allunyament dels tradicionals tons gris, negres, marrons i blaus que Dell emprava fins fa poc per als seus portàtils. Ja fa algun temps la companyia texana va presentar una gamma de portàtils amb les tapes de colors vius, i aquest model segueix el camí al mostrar-se en un vermell fort semblant al de l’Acer Ferrari*.


Podra competir aquesta maquina contra l\'Eee PC d\'Asus i el Mini-Note d\'HP?De moment, el nom que se li coneix és simplement Dell E. Una sola inicial que podria identificar-se amb una voluntat d’equiparar-lo a l’Asus Eee PC. Possiblement, algun truc de mercadotècnia sorgit de les ments pensants dels experts en màrqueting de Dell, que poden haver intuït que el nom es relacionaria però quedant més en el conscient del possible comprador en ser més curt.

Se’n desconeix qualsevol detall del maquinari, pel que els avenços que pugueu llegir a Internet seran probablement pures especulacions -malgrat que no rebutgem els recursos d’alguns editors per aconseguir informació-. El que sí s’ha especulat és amb la possibilitat que hi hagi diverses sèries diferenciades i orientades a tasques concretes com poden ser les comunicacions digitals (videoconferència, pel que inclouria una webcam, telefonia IP,…) o oci portable, amb el que el maquinari de cada model variaria lleugerament.

També podríem especular sobre el programari que muntarà, i és que personalment crec que n’hi haurà disponibles versions amb Windows i altres amb GNU/Linux, probablement Ubuntu degut a la inclusió d’aquesta darrera en les màquines de Dell, una iniciativa per la qual sembla que la companyia texana ha apostat fort, malgrat que és poc probable que es decanti totalment pel sistema operatiu del pingüí tenint en compte l’excel·lent relació que encara manté amb Microsoft.

El dels ultraportàtils és un terreny clau per a l’evolució del maquinari informàtic a curt termini. Des de passat aquest estiu fins a finals del 2009 es produirà una autèntica allau de petites màquines l’objectiu de les quals serà ficar-nos la informàtica a la butxaca a més de fer-la assequible a qualsevol persona.

* Tot i que no serà exactament aquest to doncs la companyia automobilística el té registrat i no hi ha cap acord d’ús ni precedent amb Dell.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’aposta de Dell per al segment dels ultraportàtils”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio