Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware

L’ordinador Micro Bit per aprendre a programar ja es pot reservar

La BBC va enviar un Micro Bit a cada nen britànic
By , on 10 de juny de 2016

Micro Bit és un ordinador creat i dissenyat per la BBC; sí, l’entitat encarregada del servei de ràdio, televisió i Internet de Gran Bretanya. El diminut ordinador va ser dissenyat com una iniciativa per ensenyar a programar als nens del Regne Unit i apropar als més petits de la casa a les labors de codificació, programació i tecnologia digital en una era en la que la tecnologia ho és gairebé tot. Ara Micro Bit surt a la venda, disponible per a tots els públics.

Milers de nens britànics d’onze anys van rebre l’ordinador de forma gratuïta el passat mes de març, mig any després del que estava previst, però no era un ordinador com els que tenim per casa, ja que Micro Bit només té 5 centímetres de costat. Ara, no només nens en edat escolar sinó també majors podran accedir a aquest mini-ordinador. El desenvolupament del dispositiu és producte de la col•laboració de Barclays, Microsoft, Lancaster University, Element 14 o Cisco, entre uns altres, al costat de la BBC.

L’ordinador de petites dimensions inclou sensors programables, ports d’entrada i sortida i connectivitat Bluetooth, així com llums LEDs, entre altres prestacions. El seu programari és senzill, fàcil d’usar i amb un lloc web dedicat al mateix, al que es pot accedir des dels patits ordinadors de la BBC però també des de tablets o mòbils. A més, compta el propi dispositiu compta amb tutorials i consells perquè programar es converteixi en una tasca senzilla.

Si bé va arribar primer per als nens britànics, l’ordinador de la BBC ja està disponible en pre-demanda amb un preu de 13 lliures (17 euros) per al model bàsic. Però no és l’únic, també poden abonar-se 15 lliures pel kit d’inici (20 euros), que inclou l’ordinador, un mini USB, bateria i idees de projectes. Una de les opcions més recomanades per als col•legis és el pack de 140 lliures (184 euros) que inclou 10 unitats d’aquest ordinador i tot el necessari per crear “un coding club” en el qual aprendre a programar conjuntament.

L’èxit d’aquest petit ordinador “va a ser enorme”, explica un dels directors de Element 14, Richard Curtin; encarregat del desenvolupament d’aquest dispositiu per apropar la programació als nens i, ara, a qualsevol tipus d’usuari. “Ja tenim una cartera de comandes en els quals s’inclouen governs estrangers que han vist el succeït en el Regne Unit”, ha explicat el responsable d’Element 14.

Imatge: R/DV/RS

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’ordinador Micro Bit per aprendre a programar ja es pot reservar”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio