Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware, Noticies

Nokia es capbussa en el mercat dels netbooks

Aquí només estem acostumats a veure'n telèfons, però la multinacional finlandesa és capaç de molt més
By , on 2 de novembre de 2009
Una de les imatges que ha trascendit del Nokia Booklet 3G

Una de les imatges que ha trascendit del Nokia Booklet 3G

El fabricant finlandès d’electrònica Nokia, companyia coneguda mundialment pels seus telèfons mòbils i smartphones, ha anunciat la seva entrada per la porta gran en el món de la informàtica amb un netbook d’altres prestacions, un moviment que feia molt de temps que s’esperava. L’aparell tot just ha estat anunciat oficialment, i encara queda pendent conèixer-ne més detalls com ara la data de posada a la venta i si muntarà la nova plataforma Pineview, el futur dels processadors Atom d’Intel.

I dic això de la plataforma Pineview perquè una de les funcionalitats que més s’ha destacat d’aquest aparell és la reproducció de vídeo en alta definició (HD), una funcionalitat que no disposen de forma nativa els actuals processadors Atom però que si tindrà Pineview. És clar que això també es podria aconseguir afegint un accelerador gràfic a una màquina basada en l’actual generació de microprocessadors per a netbooks de la californiana Intel, però la data de sortida prevista per a Pineview (darrer trimestre d’aquest any 2009) fa pensar que a Nokia ja podrien haver treballat amb una versió de test per a completar el seu aparell, a l’espera dels xips definitius per començar-lo a produir en sèrie.

En l’apartat de connectivitat, el netbook finlandès comptarà amb els habituals Bluetooth i WiFi i amb una sorpresa afegida que farà les delícies dels que necessiten estar “always on” (sempre connectats a la Xarxa): un mòdul per a inserir una SIM de telèfon mòbil “en calent” (quan l’ordinador està en ple funcionament) i connectar-se a Internet amb la línia de dades a través de 3G o HSDPA. És curiós que fins avui, pocs són els models d’ordinador que porten aquest dispositiu incorporat, i la majoria el tenen a dins, el què obliga a aturar l’ordinador i desmuntar-ne una part per canviar la SIM. I de netbooks, encara menys…

El nom de l’aparell serà Booklet 3G, i a més de tot el que he comentat, inclourà també una pantalla de 10 polzades, un lector de targes SD i una sortida HDMI, de manera que podrem connectar la màquina a un monitor extern i emprar-lo com a reproductor de vídeo en alta definició. Punt i apart mereix la carcassa que embolcallarà aquest primer salt de Nokia en el camp informàtic d’ençà que a principis de la dècada dels vuitanta va fer una intentona sense gaire èxit. Aquesta bé podria signar-la la mateixa Apple pel disseny i el material emprat, l’alumini.

En l’apartat del programari, el netbook de Nokia muntarà el futur Windows 7, al qual li queden uns dos mesos per veure la llum, i naturalment els serveis online OVI amb els quals el fabricant finlandès espera posicionar-se com a quelcom més que un productor de maquinari.

Ara queda per saber com serà rebut aquest netbooks pels usuaris, i si serà el principi d’una saga de diversos aparells que vindran al llarg dels propers mesos i anys, i fins i tot d’una punta de llança per atacar altres sectors de la informàtica, o bé si serà la flor d’un dia i que només uns pocs models diferents de netbook adornaran el catàleg de Nokia.

Al meu parer, el què hauria d’haver fet Nokia és diferenciar encara més la seva oferta de la resta dels fabricants de netbooks, i empetitir força més el seu aparell fins aproximar-lo als Sony Vaio de la sèrie P (que la companyia japonesa mai ha reconegut com a netbooks) però mantenint un preu inferior al d’aquesta elitista sèrie, ja que així explotaria un nínxol de mercat més concret malgrat que amb unes possibilitats generalistes molts més grans i amb moltes possibilitats de triomfar.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nokia es capbussa en el mercat dels netbooks”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio