Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware, Noticies
Permet connectar-la via eSATA i USB 2.0

Nova caixa eSATA de TooQ per a discos durs externs

El seu PVP IVA inclòs no arriba als 15 Euros
By , on 19 de maig de 2010

La caixa TQE-2521 per a discos durs

Malgrat que potser a molts de vosaltres no us sona aquest fabricant de maquinari, dir-vos que TooQ és una companyia especialitzada en el món dels perifèrics que fa poc ha arribat a Espanya; en el seu catàleg de productes hi podem trobar des de ratolins fins a fonts d’alimentació passant per caixes, altaveus o, com el cas que ens ocupa avui, caixes que permeten connectar un disc dispositiu intern de manera externa.

Això ens és pràctic quan, per exemple, tenim un disc dur sobrer d’un vell ordinador que ha fet figa, o bé tenim diversos discos durs intercanviables que podem aprofitar per jugar-hi i fer experiments. La caixa TQE-2521 és, en concret, per a discos durs de portàtil (dues polzades i mitja, 2,5”) amb connexió SATA I o II.

La connectivitat a l’ordinador es facilita mitjançant dos estàndards: USB 2.0 i eSATA. El primer ens dona una velocitat de transferència de dades de 480 Mbps, mentre que el segon permet arribar fins als 1,5 Gbps. Si bé les connexions eSATA encara no estan tan esteses com les USB, poc a poc els fabricants comencen a incloure-les en els seus ordinadors.

L’aspecte exterior es veu amb força bons acabats, polit i resistent, a més de tenir un disseny plaent a la vista, ben realitzat. La caixa ha estat fabricada en alumini, presentant aquell color metàl·lic tan típic dels gàdgets amb acabats realitzats amb aquest material. A la part superior compta amb un botó de funcionalitat ràpida que permet dur a terme una còpia de seguretat del nostre disc dur sense haver-nos de preocupar per gaire res més que connectar la caixa (amb el corresponent disc a dintre) i prémer aquest botó. Les mides són 7,7 cm. d’ample, 13,6 de llarg i 1,2 d’alçada.

Per a posar el disc dur al seu interior, la 2521 deixa de banda els tradicionals caragolets per usar un sistema d’obertura amb dos botons, molt més còmode ja que els caragols petits com els emprats habitualment en aquesta mena de caixes són fàcils de perdre… i molt difícils de recuperar! Només cal prémer en aquests dos botons i la caixa s’obrirà de manera instantània.

El preu és més o menys el que tenen altres dispositius d’aquesta mena: 14,95 € IVA inclòs, preu recomanat de venta al públic. A la capsa s’hi inclouen els cables USB 2.0 i eSATA, una funda de transport, i un CD amb controladors (drivers) i el programa de còpia de seguretat.

En definitiva, doncs, una caixa equilibrada que dóna un toc de qualitat en els detalls a un tipus de producte que per a molta gent passa inadvertit però que sens dubte té la seva importància.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nova caixa eSATA de TooQ per a discos durs externs”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio