Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Hardware

Regals nadalencs tecnològics

By , on 28 de octubre de 2008

Un Netbook, una bon opcio per regalarSi, encara falta temps per al Nadal, però quan s’acaba l’estiu tots ens prenem aquests darrers mesos de l’any com una pendent que davalla inexorablement cap a l’època dels turrons, els àpats familiars i els regals. I cada cop està més de moda regalar tecnologia en les seves múltiples accepcions. Així que aquest article pretén ser una guia per orientar-se i donar-vos a conèixer alguns objectes que poden servir com a regal i que potser vosaltres ni hi hauríeu caigut.

No hi ha una fórmula magistral per saber què és el més correcte de regalar quan parlem d’objectes tecnològics. En general, ens hem de guiar per les mateixes regles que emprem quan volem regalar una corbata, un perfum o un viatge: conèixer a la persona a la què va destinat el regal i tenir l’encert de copsar les seves necessitats i desitjos.


[ad]

Examinem algunes línies de productes que poden esdevenir obscur objecte de desig per a ser regalats/que ens els regalin:

L\'iPhone 3G, un dels objectes de desig per a aquestes properes festesTelèfons mòbils: cada dia més sofisticats, la moda són els que tenen pantalla tàctil i inclouen potents funcions de reproducció d’àudio i vídeo, de manera que l’usuari els pot fer servir com a telèfon, reproductor MP3 (iPod), càmera de fotos, agenda electrònica i PMP (Portable Media Player, per veure-hi pel·lícules). El rei indiscutible d’aquest segment és l’iPhone d’Apple, que a Espanya el comercialitza en exclusiva Movistar, igual que el Nokia 5800 XpressMusic, així que si voleu un d’aquests, ja sabeu el que us toca: passar per una de les botigues de Telefònica i pagar el que aquesta us demani sense regatejar. Altres bones opcions si voleu un telèfon amb bones capacitats àudio/vídeo és recórrer a la gamma de Sony Ericsson, en la qual s’ha cuidat molt tot el que és l’aspecte de música i vídeo. Nokia també té alguns bons aparells en aquest sentit, i fins i tot podem trobar bona qualitat multimèdia en els fabricants coreans Samsung i LG.

Reproductors MP3/PMP: tret que sigui un reproductor de música molt petit (com l’iPod Nano) pensat específicament per a què no faci embalum, us aconsello decantar-vos per un PMP (Portable Media Player), un aparell que a més de permetre escoltar música igual com ho faria un MP3, també facilita la visualització de vídeo (pel·lícules). Assegureu-vos sobretot de l’autonomia, de si es pot connectar a un televisor (no us podeu ni imaginar com n’és de pràctic això!) i de que tingui prou capacitat. Menys de 20 “gigues” se’ns poden fer curts de seguida, i més de 100 potser no els necessitarem mai. Tot depèn de l’ús que sapigueu que la persona a qui li regalareu li donarà. Podeu trobar també el que s’anomenen discs durs multimèdia, però aquests no permeten reproduir els continguts que allotgen si no estan connectats a la corrent i a una pantalla. Els PMPs inclouen pantalla pròpia i una bateria. Molt més pràctics si us els endueu de viatge…

Nokia ja ha plantat cara a Apple en el terreny dels telefons mobilsOrdinador portàtil: inicialment volia separar-los en dues categories, els Netbooks i la resta, però finalment he preferit encabir-ho tot en un mateix sac però diferenciant-los. Els Netbooks són una espècie nova que ha sortit gràcies a la selecció natural en el sector informàtic. La seva definició és la d’una petita màquina en format de portàtil però de dimensions força més reduïdes (amb pantalles que van des de les 7 polsades fins a les 10 com a màxim), menys potents però que la bateria els dura molt més, lleugers i pensats més per a treballar amb les aplicacions en línia de la Web 2.0 que en local (cosa que també poden fer). Algunes d’aquestes màquines tenen unitats d’emmagatzematge internes amb molt poca capacitat, uns 6 o 8 gigabytes, fins i tot n’hi ha que menys.
Tot i les seves evidents mancances, poden esdevenir una molt bona opció com a màquina secundària per a algú que la necessiti per anar d’aquí cap allà en tren, autocar, que la necessiti per amenitzar llargues esperes o per usar a la feina en la presentació de treballs o catàlegs. També per a estudiants que necessitin una màquina de poc rendiment per passar apunts, consultar documentació i connectar-se a Internet.
No supleixen un ordinador convencional ja que tenen molt poca potència, així que si ens trobem que la persona a qui li hem de regalar ha de menester executar programes com l’AutoCAD, oblideu-vos-en d’un d’aquests.
Pel que fa als portàtils convencionals, assegureu-vos primer de les necessitats de portabilitat de la persona que el farà servir; si no l’ha de moure de lloc gaire sovint, podeu optar per regalar-li una màquina més gran i pesada, però també més potent, completa i amb una pantalla més gran. Per a les butxaques més plenes, una opció a considerar són aquells exemplars que integren una unitat Blu-ray Disc en comptes de DVD, que ja n’hi comença a haver-n’hi al mercat.

El rellotge Bluetooth de Sony EricssonGàdgets: només aptes per als tecnòlegs més recalcitrants. No us en puc fer una definició única, ja que és una categoria en la qual hi entren una gran quantitat d’objectes, però us en posaré uns quants exemples: Ericsson té un rellotge amb Bluetooth que, un cop associat al nostre telèfon, ens informa dels missatges entrants i les trucades. Un escalfa-tasses que es connecta al port USB 2.0 d’un ordinador i d’aquest en treu l’energia necessària per escalfar la nostra beguda.
Però si voleu quedar com uns autèntics senyors, res millor que acudir al paradís de la tecnologia sobre la terra per aconseguir el que qualsevol tecnòleg o geek reconeixeria com un autèntic gàdget: el Japó. Gràcies a Internet, el país del sol ixent és més a prop que mai, especialment quan es tracta de negocis (aquest si que és un llenguatge universal), i podem adquirir un autèntic gàdget que no tingui distribució aquí i, per tant, sigui un objecte digne de ser lluït. Fins i tot en podem trobar algun de segona mà o nou però fora de catàleg a eBay. Us ho dic per experiència: rellotges amb PDA incorporada (dignes de James Bond), mini-ordinadors de butxaca amb sistema operatiu Linux, Tablet PC’s, handhelds, telèfons japonesos… evidentment de tot el que comprem ens n’hem d’assegurar que es pugui connectar aquí, ja sigui directament o mitjançant l’ús d’un transformador, i si no el porta comprar-lo.

Les videoconsoles, un regal que comença a deixar l\'ambit de la mainadaConsola de videojocs: tot un clàssic, sobretot per als més petits de la casa però amb un llistó d’edat que puja cada any. Perquè? doncs perquè la generació dels que ara tenen vint-i-molts treinta-i-pocs és la que ha crescut amb aquestes màquines i, per tant, als qui no estranyen. Si la regalem pensant en una persona en concret, qualsevol de les tres de nova generació (Wii, Xbox360, PS3) és vàlida. Per a un adolescent apuntaria més en la direcció de les més potents en l’aspecte gràfic (Xbox360 o PS3), o bé una portàtil (especialment la PSP), mentre que si parlem dels més petits, la Wii o la Nintendo DS semblen bones opcions, amb jocs més educatius que les altres dues.
Amb la introducció de la Wii per part de Nintendo i el seu revolucionari comandament, la videoconsola ha deixat de ser quelcom unipersonal per passar a poder ser compartida per tota la família, per tant si el que volem és regalar-nos una consola per a tota la família, no ho dubteu: amb la Wii les hores de diversió estan assegurades i trobareu ben invertit fins al darrer cèntim que n’hàgiu pagat.

Complements: si el que voleu és més aviat fer un detall o un petit obsequi, no cal que deixeu el camp tecnològic: una funda per al mòbil, un mans lliures, un petit reproductor MP3 amb poques funcions o un llapis USB poden ser molt apreciats per les vostres amistats.

Espero que amb les indicacions que us he donat en aquest article, pugueu tenir forces idees per regalar aquest proper Nadal, però recordeu que en qualsevol cas (i no només en tecnologia), la clau de l’èxit amb un regal és encertar en el gust i/o la necessitat de la persona a la qual regalem.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Regals nadalencs tecnològics”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio