Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware, Noticies

Sony sorprèn amb un netbook de gamma alta

By , on 14 de gener de 2009
El nou Vaio P

El nou Vaio P

La companyia japonesa Sony era la única que quedava per entrar en el segment dels netbooks i ho ha fet com li és habitual, amb una màquina que trenca motllos i que deixa ben alt el llistó de la qualitat respecte als seus més directes competidors.

Val a dir que quan he llegit les especificacions del Vaio sèrie P i n’he vist les primeres imatges, ha estat amor a primera vista. Ja sabia que la qualitat en el disseny era una empremta que es notava en la resta de màquines Vaio, tant portàtils com sobretaula, però és que amb el Vaio P, Sony ha arribat a abastar la perfecció.

Comencem a repassar aquesta màquina de fora cap a dins: per començar, és una de les més petites -si no la més petita- del mercat. Les dimensions aproximades (perquè he hagut de fer una conversió de polzades a centímetres) són de 24,4 cm. de llargada, 4,7 d’amplada i 2 cm d’alçada. Les fotos mostren com es pot abastar amb una mà perfectament.


[ad]

Aquestes reduïdes dimensions amb un teclat prou gran és degut a què prescindeix del tradicional touchpad (la superfície que funciona com a ratolí en els portàtils), passant a emprar un trackpad, un botó inserit al bell mig del teclat i que fa les funcions de ratolí.

Les tecles disposen d’un espai al voltant de cadascuna d’elles o, dit d’una altra manera, són independents. La resta de màquines Vaio han començat a incloure aquest tipus de teclats des de fa algun temps, a l’igual de com ho ha fet Apple en els seus MacBooks.

Vista superior del teclat

Vista superior del teclat

La pantalla és de vuit polzades, i tenint en compte la qualitat que Sony ofereix en la seva línia de televisors Bravia, els seus monitors i fins i tot les petites pantalles dels telèfons mòbils fabricats conjuntament amb Ericsson, és més que probable que el monitor del Vaio P sigui d’una factura impecable.

El nou ultraportàtil es presenta amb tapes de quatre colors: blanc, negre, vermell i verd fosc. Tots ells són macos, però si m’hagués de quedar amb un, probablement seria la vermella, i això que no sóc gaire donat a sortir dels colors clàssics dels ordinadors (blanc, gris, negre i marró) ni a fixar-me en el disseny extern de la màquina, però com us he dit aquest Vaio en concret (malgrat que com amb tota la gamma de portàtils de Sony en general) té una factura impecable.

Passant ja a l’interior de la màquina, aquesta munta un processador Intel a 1,33 GHz., del qual no se n’ha especificat el model però que és ben segur que és un Atom (la plataforma per a aquest tipus de màquines). Amb 2 GB. de RAM i 60 de disc dur (amb l’opció de muntar una unitat SSD de 128), dos ports USB (un a cada costat), ranures de lectura de targes SD i Memory Stick Duo (aquesta darrera, format desenvolupat per la mateixa Sony), tarja de xarxa sense fils WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth i un port propietari per connectar-hi un monitor extern o una tarja de xarxa externa (i del qual no en disposo de més informació), el Vaio P té l’habitual en aquesta classe de màquines.

El sistema operatiu triat per utilitzar-lo és tal vegada l’únic punt negatiu que li veig: Windows Vista Home Premium. És sobradament conegut que en màquines amb un maquinari de potència escassa (com ho són els netbooks), Vista funciona molt tosca i lentament. Particularment, l’he provat en un HP Mini-Note 2133 (és clar que aquesta màquina munta un processador Via, inferior en rendiment a l’Intel Atom) i era exasperant…

Tot i la configuració d’aquesta màquina, Sony ha evitat la denominació netbook, referint-s’hi com un notebook (fixeu-vos la diferència en l’ús de les vocals que porten a un títol per a aquesta màquina que no s’ajusta als estàndards emprats), segurament per diferenciar-la de la competència basant-se en el disseny i potència que presenta.

El preu també és el que es podia esperar: a partir de 999 Euros (IVA inclòs) segons la botiga en línia de Sony i fins als 1.499 segons la configuració. Però de ben segur que val fins al darrer d’aquests Euros.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Sony sorprèn amb un netbook de gamma alta”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio