Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware

Surface, la tableta de Microsoft

Arribarà el pròxim mes d’octubre juntament amb un nou sistema operatiu de Windows 8
By , on 19 de juny de 2012

Doncs sí! Els rumors, aquest cop, eren certs. L’esperat anunci de Microsoft era una tableta capaç de fer la competència al rei d’Apple, l’Ipad. Pesa 175 grams, té un gruix de 9’3 mm, una pantalla de 10’6 polzades, carcassa de magnesi i la opció de afegir-li un teclat flexible, per aquells usuaris més tradicionals. Respon al nom de Surface.

Steve Ballmer, primer executiu de Microsoft, ha estat l’encarregat d’anunciar la novetat a un acte a Los Angeles. Ballmer va explicar que un nou sistema operatiu de Windows 8 es llançarà al setembre, que estarà orientat especialment a les pantalles tàctils. Fins aquí cap novetat, doncs ja estem acostumats a la innovació en aquest sector i especialment per part d’aquesta empresa; la sorpresa arriba en el moment en el que l’executiu anuncia que Microsoft no només vol llançar aquest sistema operatiu, sinó un dispositiu propi a l’altura de la novetat.

Fins avui, o ahir, Microsoft treballava a base d’acords amb fabricants d’ordenadors per impulsar els seus productes de software. Un gir estratègic que, segons els analistes, podria suposar el salt de l’empresa al sector del hardware. “Així com el Windows 1 va necessitar un ratolí, volíem donar-li al Windowa 8 el seu propi hardware”, explicà Ballmer.

Però la competició que ha començat el Surface no és només contra l’Apple, també contra els portàtils lleugers. Per això, es preparen dues versions de la tableta: la primera, amb Windows 8 RT i processador Nvidia, és més pesada però més prima que l’Ipad, té una pantalla de 10’6 polzades, un pes de 676 grams i memòries de 32 i 64 GB; la segona, amb Windows 8 pro, serà més gran que l’anterior i sortirà al mercat més tard que la primera, comptarà amb un processador Intel i 64 i 128 GB de memòria.

Pel que fa al disseny, i com podem veure al vídeo de presentació, la part inferior de la tableta pot obrir-se i col•locar el Surface per veure, per exemple, pel•lícules o fer videoconferències. A més, i com comentàvem al principi, la tableta té un protector que és un teclat complet (touchpad), sense relleu sobre les tecles i d’uns 3 mm de gruix. D’aquesta forma, quan el connectem convertir la tableta en un ordenador lleuger molt còmode.

El preu del Surface és encara un misteri tot i que es creu que serà semblant al dels portàtils lleugers amb els que competeix. La dada de llançament de la primera versió de la tableta serà el pròxim mes d’octubre, així que ja podem anar estalviant per comprar-nos el caprici!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Surface, la tableta de Microsoft”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio