Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware

Els ultraportàtils no acaben d’arrelar

Intel preveu que a 2013 seran la principal alternativa als 'tablet'
By , on 9 de novembre de 2011

Els ultrabooks són l’aposta del fabricant de processadors Intel per un model d’ordinador que complisca tres requeriments: tenir les bondats de les tauletes, la potència dels ordinadors i un preu assequible, a cavall entre tots dos. Amb aquest nou concepte la principal marca de xips del mercat tenia una doble pretensió; competir amb MacBook Air d’Apple, amb un gran èxit d’acceptació però un cost més elevat, i alhora amb l’emergent mercat de tauletes digitals a sorgides a l’estela del famós iPad de la poma mossegada.

xnote-p

LG X-Note P330, la interpretació coreana del concepte d'ultrabook.

Aquest objectiu però, sembla que ha començat a cama torta, ja que els primers models sorgits arran d’aquesta iniciativa haurien tingut una acollida escèptica per part dels consumidors, encara força lluny de les expectatives dels fabricants. De les 200.000 a 300.000 unitats que s’esperava vendre, ara es conformarien a tancar l’any amb només 100.000. Aquesta entrada tímida en el mercat en principi es podria deure al fet que aquest tipus d’aparells, concebuts per a ser venuts com a màxim a 1000 euros haurien superat aquesta xifra o s’hi haurien acostat molt en alguns mercats i models, cosa que els hauria situat en desavantatge front a l’Air, que està imbuït del fenòmen Apple.

D’altra banda, també podria ser que el públic es mantinguera a l’espera dels nous models previstos per a l’any vinent, que anirien equipats amb un nou processador d’Intel, l’Ivy Bridge. Això, sens dubte, abarataria molt els models ja existents i en principi els faria accessibles a un public molt més ampli, que aniria subsituint progressivament els seus germans petits, els netbooks. Això no obstant, Intel, que compta amb un fons de 212 milions d’euros per incentivar els fabricants a produir aquests models, té previstes encara dues fases més en la implantació del concepte, i estima que ha 2013 aquests terminals hauran triomfat entre els consumidors com a alternativa a les tauletes.

Qui no dubta a esprémer el concepte és el fabricant coreà LG, que ha llançat al seu país el nou LG X-Note P330, un model en el límit dels ultraportàtils i vitaminat amb un Intel Core i5 a 2,4 GHz, 4GB de RAM DD3 i una gràfica Nvidia GeForce GT555 a 1GB, característiques clarament superiors al que es preveia. A més d’això, el P330 compta amb un disc rígid SSD de 40 GB per al sistema, i un altre SATA de 640 GB per als arxius. Tot això encabit en 13,3 polzades i només 1,7 kg de pes, amb una pantalla LED de només 4 mm de gruix. L’aparell, que costa uns 850 euros al canvi, compta a més amb entrades HDMI, VGA i USB 3.0 i una bateria amb una durada de 6,5 hores. Això sí, de moment no hi ha data de comercialització a Europa, i en tot cas quan arribe, és molt probable que ajuste el preu a l’alça.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els ultraportàtils no acaben d’arrelar”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio