Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

¿Quant pagaries per veure continguts legals online?

La majoria dels usuaris pagaria entre 3,5 i 7 euros
By , on 19 de abril de 2012

Aquesta és probablement la gran qüestió que ens hem de plantejar els usuaris un cop que ha començat el tancament preventiu de webs de descàrregues a l’Estat i més encara des que el gran portal de descàrregues, Megaupload, va ser clausurat per l’FBI. Els usuaris que estaven acostumats a veure pel·lícules i sèries de televisió online o bé a descarregar-se-les o baixar-se música, han vist que darrerament cada cop és més complicat trobar els continguts.

Els usuaris prefereixen veure els vídeos online per la tele

Davant d’aquesta situació, com ja hem escoltat molts cops, torna a ser moment per baixar als videoclubs a llogar pel·lícules. Però els costums són difícils de treure-se’ls de sobre i els usuaris han donat senyals de que estarien disposats a pagar una quota mensual petita per tal continuar accedint a aquests continguts online.

De fet, un estudi publicat per Accenture – una companyia de consultoria i prestació de serveis tecnològics – ha conclòs que els usuaris espanyols estarien disposats a pagar entre 3,5 i 7 euros per veure vídeos per Internet. Aquest preu sembla estar per sota del que ofereixen els portals més famosos (Netflix, per exemple) que operen a altres països amb quotes que es troben al voltant del 15 euros.

En qualsevol cas, els usuaris enquestats tenen clar que estarien disposats a pagar aquesta quantitat sempre i quan la qualitat de la imatge fos molt alta i que els continguts tinguessin gens o molt poca publicitat. Precisament, els joves d’entre 18 i 24 anys, que són els que més predisposats semblen a fer aquests pagaments, són al mateix temps els que menys publicitat volen, ja que sembla que els molesta i molt.

Les empreses que estiguin pensant en muntar videoclubs online o portals web des d’on veure pel·lícules online han de tenir en compte aquests resultats si volen tenir esperances d’èxit. A més, també haurien de saber que principalment els internautes prefereixen veure els videos d’una durada mitja o llarga (sèries o pel·lícules) a la televisió, per davant de l’ordinador, les tablets o els smartphones (en aquest ordre). Així doncs, el sistema de descàrrega o de visionat online hauria de ser compatible amb els televisors amb connexió a internet o bé permetre que els fitxers es puguin descarregar per després passar-los a un pendrive o grabar-los en un CD o DVD.

Els resultats d’aquest estudi coincideixen amb la direcció que moltes empreses fabricants de televisors ja han seguit. Samsung o LG estan potenciant al màxim els seus televisors intel·ligents capaços de connectar-se a Internet per ells mateixos i de reproduir vídeos directament des de la xarxa.

Foto | MoneyBlogNewz a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “¿Quant pagaries per veure continguts legals online?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio