Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet
Imatges curioses gràcies a Google Maps

Així ens veu Google des del cel

Hi ha algunes pàgines que les recopilen
By , on 20 de maig de 2011

La "famosa" estrella de David al sostre d'un edifici de l'aeroport de Teheran. Imatge: captura de pantalla de Google Maps

Us heu imaginat alguna vegada com seria veure el món a vista d’ocell? De ben segur que si, és un somni comú i un vell anhel de tota la humanitat. Google ha fet possible amb el seu servei de mapes el que només visionaris de la talla de Leonardo da Vinci o Juli Verne van gosar somniar al seu dia i que segles més tard en el cas del primer, dècades en el segon, es va materialitzar: l’ésser humà podia per fi volar gràcies a un giny construït per ell mateix més pesat que l’aire. Fou el desembre del 1903 a les planures de Kitty Hawk (EEUU), i en el trajecte més llarg Orville Wright va aconseguir recórrer uns 260 metres. Però avui no som aquí per fer classe d’història, encara que estic segur que l’apunt us ha agradat, oi? ;-)

Mirades des de dalt, les coses poden prendre un altre to, podem descobrir formes geomètriques curioses, divertides i, perquè no, xocants; aquest últim devia ser l’estat en què es van quedar (ben xocats) els funcionaris iranians que van detectar que a sobre els quarters generals de l’aerolínia del país hi havia dibuixada una estrella de David, símbol tradicional jueu i que forma part de la bandera de l’Estat d’Israel. La detecció fou feta (si hem de fer cas a la llegenda) gràcies a algú que s’hi va fixar amb el Google Maps, i el seu origen es trobaria en la gènesi mateixa de tal edifici, planificat per arquitectes israelians i construït per tècnics del mateix país. A hores d’ara, tal símbol ja deu estar fora de circulació, ja que no hi ha precisament gaire “bon rotllo” entre l’estat hebreu i un govern integrista islàmic.

Com que les imatges de satèl·lit emprades per Google ens deparen moltes sorpreses més i seria molt cansat buscar-les una per una, hi ha llocs web que s’han dedicat a recopilar les imatges més curioses, com és el cas de A Vista de Google, un lloc en llengua castellana.

Entre les “perles” de les que podem gaudir a “A Vista de Google” hi tenim:

  • Un edifici en forma d’esvàstica. No és a Alemanya, si no (i si no tinc mal entès) en un complexe militar als Estats Units. Se’n va adonar l’arquitecte? Difícil no fer-ho…
  • L’Àrea 51. Si, la famosa base ultra-secreta en la qual els militars nord-americans podrien guardar-hi proves de l’existència de vida extraterrestre. No només existeix si no que, a més, surt als mapes. Ara, del que hi ha allà dins, ni aquest lloc web ho revela, ni jo en tinc ni idea (i, si ho sapigués, us hauria de matar després de dir-vos-ho ;-)
  • Missatge religiós que recomana la lectura de la Bíblia, visible només a grans alçades. Hi ha molta gent que té massa temps lliure.
  • Més missatges religiosos cap a les estrelles; aquest servirà d’alguna cosa?
  • Anunci d’un bar, també visible només si l’estàs mirant des de dalt. Andalusia, Espanya. Com no ;-)
  • Un portaavions en un llac. És un antic portaavions soviètic adquirit per una empresa xinesa i dut a un llac per a què serveixi de parc d’atraccions. La meva pregunta (encara sense resposta) és: com carai s’ho han fet per traslladar-lo allà???

Naturalment, “A Vista de Google” encara amaga moltes més imatges sorprenents, pel que us recomano ferventment una visita a fons a aquest lloc web, que pot ser molt bona opció per passar un diumenge a la tarda diferent ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Així ens veu Google des del cel”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio