Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Seguretat
El 77% dels treballadors es connecten a xarxes socials en l'horari laboral

Així perdem el temps a Facebook, Tuenti,…

Malgrat que l'estudi ha estat realitzat als Estats Units, els resultats són força extrapolables a la nostra realitat
By , on 27 de setembre de 2010

Les xarxes socials, la seva seguretat i ús al món empresarial, a debat

Molt s’ha parlat fins a la data del risc o el benefici que les xarxes socials suposen per a la productivitat a l’empresa. Per una banda, aquestes poden ser emprades per a la promoció d’un negoci o d’un professional, augmentant amb això la base de clients i, per tant, la facturació. Però, per altra banda, també poden contribuir a què els treballadors es distreguin i perdin hores de feina mentre xategen o pengen fotos al seu perfil.

Fins i tot he arribat a llegir (i ara no sóc capaç de recordar a on) l’opinió d’un psicòleg que afirmava que distreure’s de tant en tant de la feina entrant a les xarxes socials és bo, és com aixecar-se de la cadira per anar a buscar un cafè a la màquina expenedora de l’oficina. És difícil que algú es pugui estar totes les hores de la jornada assegut a una taula picant el que sigui al seu ordinador sense tenir un temps de descans (qualsevol expert aconsellarà una estona de descans periòdicament), però el que jo em pregunto és si serà bo que les pauses també es facin davant de l’ordinador.

Panda Security, una empresa espanyola dedicada als productes de seguretat informàtica, ha realitzat un estudi a un total de 315 PIMES dels Estats Units de no més de 1.000 treballadors, els resultats del qual són en bona part paralelitzables a l’escenari català, i ha descobert que un 77% dels treballadors es connecten a les xarxes socials (Facebook, LinkedIn, Twitter,… al nostre país hi podríem afegir Tuenti) de manera habitual, i un 33% ha provocat amb les seves accions la infecció amb algun malware de la xarxa corporativa.

Pel que fa a l’efecte més temut pels empresaris de les xarxes socials en particular i d’Internet en general, la pèrdua de productivitat (un 60% tem aquest efecte de tenir connexió a l’oficina) es veu compensada per l’ús a nivell de productivitat que en fan les empreses; un 78% dels enquestats les usa a algun nivell per a relacions públiques, màrqueting, atenció al client, o creixement professional dels seus treballadors entre d’altres.

Els perills semblen venir principalment per la banda de Facebook (71,6% de les companyies que s’han infectat amb malware els ha vingut per aquesta via), seguit de YouTube (41,2%). Els problemes degut a pèrdua de privacitat també són nombrosos (i, d’altra banda, lògics).

La conclusió? Les xarxes socials poden ser útils a l’empresa, però sempre dutes amb compte. El millor fóra, potser i en la mesura del possible, externalitzar el servei i crear unes polítiques molt clares del què els treballadors poden i no poden fer i on accedir i on no durant l’horari laboral.

FotoBeck Tench a Flickr sota llicència Creative Commons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Així perdem el temps a Facebook, Tuenti,…”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio