Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet
Una pantalla i teclat virtuals el convertirien en una amenaça per als ordinadors

Així podria ser el smartphone del futur

Aquest concepte sorgeix d'un projecte d'investigació de Mozilla
By , on 14 de octubre de 2010

El concepte del telèfon proposat per Mozilla, actuant com a ordinador. Imatge cortesia de Mozilla

Ja he admès molts cops que no em molesta que em titllin de “friki” de la informàtica, però és que, amb gàdgets com el que us presento en aquest article, estic segur que fins i tot vosaltres us qüestionareu si no hauríeu de militar en la cada dia més nombrosa comunitat geek.

Per a fer-ho millor, aquesta bellesa de telèfon mòbil ni tan sols existeix: es tracta d’una prova de concepte que ha dut a terme la Fundació Mozilla amb la col·laboració de tothom qui ha volgut, i que a través d’Internet ha fet arribar les seves idees i suggeriments sobre com els agradaria que sigui el smartphone del futur.

Però, com és que a Mozilla (que produeix programari i, més concretament, el navegador web Firefox) li pot interessar això? Ben simple: perquè el futur d’Internet s’escriu en clau mòbil, els smartphones (literalment, telèfons intel·ligents) són vistos per tots els analistes com el tipus de dispositiu que experimentarà un creixement més gran no només en venta d’aparells, si no també a l’hora de connectar-se a la Xarxa. La facilitat que suposa dur el terminal a la butxaca i fer-lo servir en qualsevol lloc i moment és la clau per entendre aquest futur tan prometedor.

El concepte de Mozilla, però, va un pas més enllà: un telèfon que també fa les funcions d’ordinador.

Per a què aquesta metamorfosi sigui possible, en primer lloc cal entendre que els microprocessadors (xips) que munten aquests aparells són cada dia més potents, i que abans de final del 2011 ja veurem els primers exemplars de doble nucli. Això ens aporta la potència de càlcul que tenia un ordinador no fa gaires anys, i la tendència va in crescendo de manera que en el futur anirà a més. Fins al punt, probablement, de que el sistema operatiu que funcioni en un ordinador convencional pugui funcionar en un smartphone*… i que els microprocessadors de smartphones siguin els que també equipin als ordinadors.

Ara, i per acabar d’entendre com podran fer els telèfons un cert relleu als ordinadors, imaginem la següent escena: any 2018. Ens llevem, dutxem i vestim. Camí de la feina, al metro o l’autobús, consultem en el nostre mòbil el correu electrònic i veiem les notícies (en vídeo). Un cop arribats al despatx, situem el mòbil sobre la taula; al seu davant es projecta un teclat virtual interactiu i una àrea que fa la funció de touchpad. A la paret del davant s’hi projecta una pantalla virtual. Mentre, al mòbil, es carrega el sistema operatiu de sobretaula (sense abandonar la funció de telèfon amb videoconferència), el paquet ofimàtic i el navegador web.

Aquesta és la visió de futur dels usuaris avançats, visió de la què gràcies a la crida de Mozilla ara en podem gaudir tots.

* En certa mesura ja és així, malgrat que necessita una mica d’adaptació. L’exemple, en aquest cas, seria GNU/Linux.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Així podria ser el smartphone del futur”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio