Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Noticies
Microsoft nega que les darreres versions del seu browser siguin tan insegures

Alemanya i França es posicionen en contra de l’Internet Explorer

Els respectius organismes governamentals dedicats a la seguretat informàtica recomanen canviar a un altre navegador web
By , on 29 de gener de 2010
França i Alemanya recomanen canviar-se de l'IE a qualsevol altre. Motius ocults al darrere?

França i Alemanya recomanen canviar-se de l'IE a qualsevol altre. Motius ocults al darrere?

De sempre s’ha dit que canviant l’Internet Explorer per qualsevol altre navegador web (Firefox, Chrome, Opera, Safari), la seguretat dels nostres ordinadors augmentaria. No entraré a discutir això ara i aquí, doncs si bé conec molta gent que defensa aquesta postura (alguns es dediquen a la seguretat informàtica), també en conec dels que diuen el contrari, que el problema no és del navegador sinó de la gent que no aplica les polítiques de seguretat ni actualitza els seus sistemes operatius. Qui té raó? Al meu parer és una discussió bizantina, malgrat que jo tinc la meva postura*.

El tema és que fins ara, el suport oficial a aquesta afirmació havia estat minso per no dir inexistent. Fins ara, que els governs alemany i francès han expressat per mitjà de les respectives agències dedicades a la protecció dels sistemes informàtics d’ambdós països el seu acord amb la inseguretat del programa de Microsoft.

Tot ha vingut arrel de l’incident entre Google i el govern xinès després dels atacs informàtics que va patir la primera, i que segons sembla van ser realitzats aprofitant una vulnerabilitat present a l’Internet Explorer 6 i que Microsoft ha trigat moltíssim en corregir. Això ha disparat les alarmes i ha fet que els organismes governamentals francès i alemany hagin arribat a afirmar que el navegador web de la companyia de Redmond és, per definició, insegur, independentment de la versió que d’ell se n’empri.

Naturalment, als nois de Steve Ballmer això no els ha agradat gens. L’Internet Explorer 8 va rebre en el moment del seu llançament molt bones crítiques en aquest aspecte, i a Microsoft addueixen molts dels problemes a què els usuaris no fan els deures, posen la seguretat al mínim per poder accedir a tot arreu sense que els surtin missatges d’advertència en pantalla i no actualitzen els seus sistemes operatius.

Per a mi, i deixant de banda que jo utilitzo Firefox des de fa molt i Chrome des de fa unes setmanes en qualsevol de les plataformes que faig servir, que en aquesta decisió hi ha influït també una certa tendència política (enfrontament Europa-Estats Units) i el proteccionisme sobre les empreses nacionals.

El cas francès és clar: el sobreproteccionisme del que és seu s’estén per tots els camps (xovinisme) i en el de la tecnologia es demostra en casos com els de CII i Bull, empreses ja amb uns anys a les seves esquenes i en les quals l’estat francès hi ha intervingut més d’un i dos cops.

Per part alemanya, allà el Linux hi té una bona penetració a nivell de les administracions públiques, per tant cau força pel seu propi pes.

I vosaltres què n’opineu? l’esglaó més feble de la cadena és l’usuari, o l’Internet Explorer hi pot tenir força a veure?

* que si sou espavilats i llegiu sovint aquest bloc, ja coneixereu :-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Alemanya i França es posicionen en contra de l’Internet Explorer”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio