Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet
El gran èxit de la xarxa social de microblogging fa que les transmissions d'actes en aquest mitjà vagin en augment

Alguns consells per transmetre un esdeveniment pel Twitter

Posar els hashtags correctes és un dels aspectes més importants
By , on 12 de març de 2011

Twitter s'ha convertit en tot un fenomen, destapant-se com una eina molt útil per al seguiment d'esdeveniments

140 caràcters per explicar tot un món. Curt? No si hi afegim 140 més. I 140 més. I 140 més… i així fins a l’infinit. Les transmissions de xerrades, conferències i actes diversos (fins i tot plens del Parlament) mitjançant la cada dia més popular eina de microblogging són cada cop més freqüents, fins al punt de que a dia d’avui es fa estrany no veure algú en l’esdeveniment que sigui, enganxat a un ordinador portàtil o al telèfon mòbil. No és qualsevol mena de sociòpata que s’està aïllant de la resta dels presents, si no un internauta que està transmetent l’esdeveniment a aquells qui no poden ser-hi mentre bescanvia impressions amb els que sí hi són però estan asseguts en un lloc inabastable.

Twitter té els seus avantatges per seguir actes: la informació que s’hi entra i consulten els altres internautes “pesa” molt poc per a ser descarregada d’Internet (pràcticament és només text), pel que pot funcionar en condicions de connexions lentes, molt saturades o amb poca cobertura per als mòbils. És multipantalla: ja que la informació generada en un compte de Twitter s’aboca en una pàgina web estàndard, per consultar aquesta informació tan sols ens caldrà un navegador que compleixi mínimament els estàndards.

Pot ser una eina síncrona o asíncrona; així com una transmissió de vídeo es pot fer en directe i també gravar-la per penjar-la a Internet a posteriori, el Twitter el podem fer servir per retransmetre actes en temps real i allà queda la informació, com un històric del que hem fet. Hi ha, fins i tot, qui el fa servir per prendre notes mentre es du a terme l’acte que està seguint.

Com tot en aquesta vida, però, fer les coses bé a Twitter requereix els seus coneixements i la seva metodologia. Anem a repassar alguns d’aquests punts a tenir en compte per fer una bona retransmissió de qualsevol acte per aquest servei.

Buscar el hashtag correcte i els adequats

En twitter, el hashtag (concepte que ja hem explicat aquí mateix amb anterioritat) és una paraula clau en el tweet que permet buscar-lo dins del sistema. Els hashtags es fan servir bàsicament per poder seguir converses. Per exemple, en el recentment celebrat Mobile World Congress de Barcelona, el tag que es va fer servir fou #MWC11, de manera que qualsevol internauta que volia seguir les converses que es duien a terme sobre el tema al servei de microblogging només havia de cercar per aquesta expressió.

Molts actes tenen el seu hashtag oficial, mentre que en altres casos són els mateixos assistents qui es posen d’acord per quin ha de ser, o bé sorgeixen espontàniament.

Hashtag; el seu ús correcte ens pot dur a l'excel·lència

En qualsevol cas, busqueu sempre tenir el o els hashtags correctes… i no menyspreeu cap oportunitat per incloure’n d’altres. Per exemple, i si continuem amb el mateix exemple del congrés de telefonia mòbil, en els tweets que explicaven la conferència de premsa de Nokia podríem haver usat els tags #MWC11, #Nokia i #Microsoft (aquest darrer per l’aliança que han tancat ambdues companyies). Copseu la idea?

Comunicar fets i opinions rellevants

140 donen per poc, així que sigueu sintètics i aprofiteu per donar informacions rellevants a cada entrada. No us emboliqueu, ni tan sols amb el llenguatge. L’etiqueta de la Xarxa permet saltar-se lletres si el missatge és prou clar llegit així, encara que és una cosa que a mi particularment (que miro de ser polit quan escric) em costa.

Participar en la conversa

Estar al Twitter no vol dir només estar compartint el que veiem, escoltem o sentim; aquest és un mitjà bidireccional, en el que tan important és abocar-hi coses com respondre a aquells qui ens interpel·len. És més, si no contestem a una interpel·lació directa, això pot ser considerat de mala educació. També, i en respondre a qui ens dirigeix la paraula, generem un “caliu” amb els nostres seguidors i amb tothom qui hagi llegit les nostres intervencions i ens hi hagi respost.

Si, és complicat respondre a algú quan estem a mig fer una retransmissió en la que hem d’estar atents a qui parla, el que passa i el que diem, si a més hi hem d’afegir a qui es vol interrelacionar amb nosaltres. Però el mitjà ho sap agrair.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Alguns consells per transmetre un esdeveniment pel Twitter”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio