Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Professional, windows
Tot i ser de Microsoft, inclou una bona quantitat de títols de programari lliure

App Store, un model a imitar pels ordinadors de sobretaula?

By , on 22 de març de 2009
Una panoràmica general de la Web App Gallery

Una panoràmica general de la Web App Gallery

Microsoft ens ha sorprès recentment amb la presentació de Web Platform, una mena de botiga en línia al més pur estil App Store però dedicada als servidors. Tot un avanç del què podria ser el futur de la distribució de programari per als ordinadors.

De fet, en el meu parer, la idea no és nova: la gran majoria de distribucions de GNU/Linux porten algun tipus de sistema per a instal·lar programari de forma centralitzada i senzilla. Jo, que particularment sóc usuari regular d’Ubuntu, us puc esmentar el gestor Synaptic d’aquesta famosa distribució és una eina semblant en el concepte bàsic al què ens proposa l’App Store, malgrat que la realització sigui diferent. I lleugerament més diferent encara a la Web App Gallery, el repositori en línia que ens proposa Microsoft.

Presentada juntament amb altres novetats com la beta de Silverlight 3 a l’esdeveniment MIX09, la Web Platform de Microsoft és una altra d’aquestes iniciatives tan difuses (per àmplies) dirigida al cloud computing amb què ens estan premiant darrerament les empreses d’informàtica. El seu objectiu és bàsicament el de proporcionar les eines, servidors i serveis de hosting necessaris per bastir aplicacions en línia, però lluny dels serveis Azure, ja que no busquen centralitzar-ho tot en un hostatjament de l’aplicació i dades propi de Microsoft (com passa amb Azure), sinó que més aviat donen l’oportunitat de crear el seu propi “núvol” a un programador o empresa de serveis. Suposo que deu ser la competència que li està posant a la companyia de Redmond altres empreses com Sun, que aquesta mateixa setmana ha presentat la seva oferta en el terreny del cloud computing que també apunta en aquesta línia de facilitar eines de tota mena per a què hom es construeixi el seu propi núvol.

Però el què m’ha estranyat de veritat és que la majoria d’aplicacions que hi he trobat són lliures i a més, en alguns casos són competència directa d’altres eines creades per la companyia de Redmond (¿?). És el cas de WordPress, un gestor de continguts per a blocs que rivalitza amb la plataforma de blocs que sota la denominació Live té Microsoft a Internet.

Tot i que la iniciativa és interessant, ara per ara encara hi ha massa poques aplicacions, el què la fa bastant inútil. Dubto de si la companyia de Redmond ha llançat aquesta iniciativa més per fer soroll mediàtic que per altra cosa, encara que també podria ser que estiguessin provant el concepte per aplicar-lo més endavant i de forma extensiva a la resta de les seves plataformes. Seria el cas, per exemple del Windows 7. Us imagineu aquest sistema operatiu amb una botiga en línia ben farcida d’aplicacions fàcils d’instal·lar? el somni de l’usuari final…

Perquè per a instal·lar les aplicacions de la Web App Gallery tan sols cal prémer sobre el botó d’instal·lació que tenim al costat de cada programa, i en unes poques passes ja ho tindrem tot configurat i funcionant.

Valdrà la pena seguir la seva evolució per veure en què acaba tot…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “App Store, un model a imitar pels ordinadors de sobretaula?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio