Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Mac, Noticies

Apple s’atreveix a prescindir de sistemes DRM en totes les cançons d’iTunes

By , on 9 de gener de 2009
Una imatge promocional de la iTunes Store

Una imatge promocional de la iTunes Store

La companyia de Cupertino va anunciar a la MacWorld Expo 2009 de San Francisco que d’aquí a uns mesos totes les cançons de la iTunes Store, la seva reeixida botiga en línia de música, estaran mancades de proteccions DRM.

Les tecnologies DRM (sigles corresponents a Digital Rights Management –Gestió de Drets Digitals- malgrat que els seus detractors se’n riuen batejant-lo com a Digital Restrictions Management –Gestió de Restriccions Digitals-) són aquelles pensades i creades per limitar l’ús de continguts audiovisuals només a un o uns pocs dispositius reproductors.

Per exemple, quan comprem una cançó en format MP3 en una botiga en línia, molts cops no podem copiar-la a un reproductor MP3 portàtil des de l’ordinador amb el qual en vam fer la transferència, o bé estem limitats al dispositiu d’un fabricant concret. I ni parlar de còpies de seguretat en altres dispositius, cosa que provoca que si li passa alguna cosa al nostre disc dur, perdem bona part de la nostra discoteca particular.


[ad]

L’excusa que posen les productores per introduir aquestes limitacions és la típica de la pirateria, ja que amb sistemes DRM pel mig, aquesta es dificulta, mentre que sense ells és summament fàcil compartir música en sistemes P2P (tan sols cal copiar les cançons al directori compartit del nostre client eMule, Ares o el que emprem)

L’aposta d’Apple no és del tot nova, tan sols és que ara es generalitza i s’estén a tot el seu catàleg de cançons (una mica més de deu milions de peces), doncs ja a mitjans del 2007 la companyia de Steve Jobs va publicar els primers temes lliures de DRM, essent també pionera entre els grans jugadors d’aquest sector en dur a terme una iniciativa d’aquesta mena.

Essent líder destacada en la venda de música en línia i amb el poder que té, Apple ha pogut convèncer a les discogràfiques per tal que s’afegeixin a aquesta iniciativa. Ara caldrà veure quines passes duen a terme els seus competidors (Napster, Real Networks) per seguir-li la pista.

D’altra banda, i entre la resta de les novetats presentades relatives a la iTunes Store, Apple també ha revelat que aviat es podran trobar totes les cançons en format d’alta qualitat (AAC a 256 Kbps.), i a tres preus diferents: 0,69 Euros, 0,99 i 1,29, però al seu torn especificant que serà molt més nombrosa la presència de temes a 0,69 que no pas a 1,29 . És d’imaginar que aquest darrer preu correspondrà als darrers llançaments que, amb el pas del temps, estaran disponibles en les dues tarifes restants.

També l’iPhone es veu afectat per aquests canvis, doncs a partir d’ara ja no caldrà adquirir les cançons connectant-se via WiFi, sinó que podrem realitzar les nostres compres accedint a Internet a través de la connexió 3G facilitada per la nostra operadora.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Apple s’atreveix a prescindir de sistemes DRM en totes les cançons d’iTunes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio