Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Noticies

Com hem de construir un lloc web per a què tingui èxit?

By , on 27 de novembre de 2008
Internautes

Internautes

Un estudi dut a terme recentment per la prestigiosa universitat nord-americana de Stanford i publicat a Internet per Consumer Reports WebWatch revela que la principal clau per a l’èxit d’un lloc web és un disseny atractiu i una bona accessibilitat dels continguts, traient la raó a la famosa dita castellana “aunque la mona se vista de seda…

En el cas que ens ocupa, si la mona es vesteix de seda, si que sembla que pot passar per una persona o, almenys, per alguna cosa que no sigui necessàriament una mona.

S’ha dit molts cops que per a què un lloc web tingui èxit, cal que doni algun servei d’utilitat als internautes, i que ofereixi continguts frescos i originals que en facin indispensable la consulta, i també s’ha parlat de la presentació però sempre com un aspecte secundari, més o menys venint a dir que si no es podia disposar d’un aspecte acurat per a la nostra plana, no passava res, es podia suplir amb bons continguts. Doncs no, això no resulta ser així.

En total van ser 2.684 internautes que van respondre a l’enquesta, dels quals un 46,1% va indicar l’aspecte del lloc web com el principal factor per a confiar-hi i, per tant, ser fidelitzat pel lloc.

L’estructura en què es presenta aquesta informació també és important, ja que quant més fàcil sigui de consultar, més atractiu serà el lloc per als lectors.

La metodologia seguida per arribar a aquestes conclusions va ser comparar dos llocs diferents de temàtica semblant, per a després preguntar als enquestats què en pensaven de cadascun.

En general, us puc donar uns quants consells per a aquells de vosaltres que estigueu pensant en crear una pàgina web (o un bloc) o ja en tingueu una i la vulgueu portar a noves quotes d’audiència:

– Tenint en compte els resultats de l’estudi, cuideu especialment l’aparença i l’usabilitat del vostre lloc.

Tingueu continguts propis i exclusius per al vostre lloc, d’aquesta manera els lectors hauran d’entrar al vostre bloc si volen arribar a aquests continguts. Tard o d’hora algú us copiarà algun article. Caldria que establíssiu una política per a aquests casos. Què fareu? teniu dues opcions: per una banda el copyright, és a dir, prohibir i perseguir les còpies no autoritzades, i per l’altra el copyleft, que consisteix en permetre la còpia sempre i quan aquesta inclogui un reconeixement a l’autoria.

Participeu a la blocosfera. En el cas dels autors de blocs és summament important que estigueu al corrent del que escriuen altres blocaires, comentar les seves entrades i, en general, mantenir una “vida social” en línia amb la resta d’aquells que tenen un lloc web que pugui estar relacionat amb el vostre.

Utilitzeu les xarxes socials. Facebook, Xing, LinkedIn o MySpace entre d’altres estan creixent i són un camp en el que cada dia més internautes s’hi estan ficant. La possibilitat de crear grups i de fer-hi publicitat és molt temptadora i us pot suposar un important augment en les visites.

Utilitzeu els “agregadors” socials, eines tipus Digg.com o Meneame.net que permeten incloure noticies o posts de blocs per a què la resta dels usuaris els llegeixin, valorin i votin. La majoria d’aquestes planes limiten el nombre d’entrades que un mateix usuari pot fer d’un lloc web, pel què podrem comptar amb una xarxa de col·laboradors que ens hi posin les nostres noticies. Cal respectar sempre les normes de comportament dictades en aquests llocs, per tal de no entrar en conflictes amb la comunitat que els conformen, ja que això seria contraproduent per a la nostra imatge i la del nostre lloc.

Promocionar el nostre lloc web en el “món real”. Per exemple, us podeu fer una samarreta amb l’adreça web per poder-la lluir en festes, amb els amics,… un sol lector captat amb aquest mètode sempre serà un lector més, que també us pot recomanar a altres persones.

Aquests consells no us garanteixen un nombre enorme de visites, però com a mínim sí us poden donar algun resultat i fer més conegut el vostre lloc web.

L’estudi del què parlava al principi de l’article es pot descarregar gratuitament des de la web. La veritat és que és un xic indigest llegit a pèl, però considero que és imprescindible per a aquelles persones que es guanyen la vida realitzant pàgines web, posicionant-les o als responsables de portals de qualsevol mena a la Xarxa.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com hem de construir un lloc web per a què tingui èxit?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio