Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet
El nou servei ve dels Estats Units, expandint-se a nivell internacional

Compra’t un amic i perde’t… a través d’Internet

Podem oferir els nostres serveis com a amics i cobrar per això, o bé adquirir els serveis d'un amic
By , on 29 de gener de 2011

La web de Rent a Friend i part del llistat de ciutats de l'Estat Espanyol on hi podeu "llogar amics"

A vosaltres no us han dit mai aquella frase tan suada de “au! ves, i compra’t un amic!”? Doncs ara, si és el cas, ja podreu deixar a qui us l’engegui amb un pam de nas gràcies a Internet i… un servei que permet precisament això, comprar -o més aviat llogar- un amic. I és que la Xarxa de xarxes no deixa de sorprendre’ns més i més a cada dia que passa!

La iniciativa ve, com molts de vosaltres ja deveu haver intuït, dels Estats Units (un país prou curiós per a algunes coses vist des de la nostra òptica), s’ha començat a internacionalitzar, i té l’explícit títol de Rent a Friend (literalment, lloga un amic). Ja es troba disponible al nostre país, i es poden trobar “amics de lloguer”, per exemple, a Barcelona i Tarragona (a Girona i Lleida sembla que encara no hi ha ningú).

En aquest servei tenim dues possibilitats: esdevenir un “amic de lloguer”, oferint el nostre temps per a què d’altres el lloguin, o bé un usuari que compra temps i amistats. En el primer cas, donar-se d’alta a la pàgina web és gratuït, havent d’omplir un perfil que serà el que veuran els possibles interessats en llogar-nos com a amics, i posar un preu a aquests serveis (que pot ser gratuït).

Com a clients del servei, ens haurem d’inscriure per un pagament de 19,25 € que ens donaran dret a accedir-hi durant un mes, o 53,96 € amb els que podrem gaudir-ne durant tot un any. En aquestes quotes no s’hi inclou el preu del lloguer dels amics, ja que com he esmentat abans, cadascun d’aquests posa el seu preu.

En el seu lloc web, Rentafriend deixa ben palès que no és un lloc de contactes per buscar-hi parella o cites, i dóna algunes idees de per a què us pot ser útil el seu servei. Si inicialment jo mateix vaig riure força en saber d’aquesta iniciativa, les idees que ells proposen em van fer veure que, en el fons, no és tan pueril com sembla: imagineu-vos, per exemple, que heu de fer un viatge a una ciutat que desconeixeu, ja sigui per feina o vacances, i voleu que algú us guii, però no pas per fer la típica visita turística, si no que voleu quelcom més autèntic. I què més autèntic que algú que ho viu i se’n coneix els raconets?

Un segon exemple d’utilitat: persones que volen compartir una habilitat especial, com ara saber fer jocs de màgia, o malabars, o terrissa. És una bona manera d’aprendre un nou hobby! O si heu de viatjar sol, és una bona manera de conèixer gent i prendre’s un cafè mentre fas petar la xerrada amb algú o surts de marxa per la ciutat…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Compra’t un amic i perde’t… a través d’Internet”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio