Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Seguretat
Els virus i spam que empren la figura del cantant abunden

Compte amb el què us expliquen de la mort d’en Michael Jackson!

By , on 23 de juliol de 2009
El cantant recentment desaparegut

El cantant recentment desaparegut

Els creadors de malware ho aprofiten tot per a les seves pernicioses finalitats. Qualsevol noticia que desperti l’interès públic, sigui bona o dolenta, és utilitzada amb finalitats d’infecció de màquines amb virus o que fem cas als seus spams. I el dia que trobem vida extraterrestre o es demostri definitivament que Déu existeix (o que no, sigui el cas que sigui), també ho aprofitaran.

De moment, i en vista de l’expectació que ha despertat la seva defunció, li ha tocat el torn a Michael Jackson, que està demostrant ser un filó per a aquests voltors d’Internet.

El procediment és simple: hom rep un missatge de correu que afirma portar adjuntes unes fotos inèdites del polèmic cantant nord-americà en el moment de la seva mort, o poc abans de morir-se, o d’ell ja cadàver. Tant li fa, la qüestió és despertar el “morbo” del públic per a què faci doble clic al fitxer adjunt i l’obri. Òbviament, amb això estarà instal·lant un virus, un programa espia o qualsevol altra cosa semblant.

Una altra tàctica semblant és incloure un enllaç a una pàgina web enlloc de posar les fotos com a adjunts. Si obrim l’enllaç també ens trobarem en perill, car per a un programador amb habilitat no és difícil preparar un virus o troià per a què infecti la nostra màquina directament des del navegador. En aquest sentit, però, tampoc és el primer cop (ni segurament serà l’últim) que us adverteixo d’aquestes circumstàncies, de com n’és de perillós seguir els enllaços que us envien en correus electrònics.

Com a mesura, i donat que mercès a la polèmica en la que es veu envoltat aquest succés i l’interès que ha generat, tindrem Michael Jackson per a estona, us recomanem anar amb molt de compte amb tot allò que rebeu o llegiu a la web relacionat amb el recentment traspassat cantant. I és que és previsible que els creadors de malware aprofitin el filó al llarg d’aquests propers mesos.

Imatge: Jason Edmonds a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Compte amb el què us expliquen de la mort d’en Michael Jackson!”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio