Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Mac, Noticies, Seguretat

Descobert virus per a Mac OS X

By , on 5 de febrer de 2009
Virus en el Mac OS X

Virus en el Mac OS X

Ens trobem davant d’un d’aquests casos tan rars que, si s’esdevinguessin en una altra plataforma com ara Windows pràcticament no se’n parlaria (ja que el malware hi és quelcom habitual): la descoberta d’un virus en el sistema operatiu Mac OS X.

De fet, no és el primer patogen que es descobreix en aquesta plataforma, però la seva fama de segura i la pràctica absència de malware, fan d’aquest un cas excepcional. I més encara la seva forma de contagi.

Comencem per aquesta darrera: a través de programes piratejats disponibles a la xarxa P2P BitTorrent, el què ha fet preguntar-se a més d’un si aquesta no serà una d’aquelles iniciatives arriscades de la industria per combatre la pirateria. Personalment penso que no, ja que si així fos i es descobrís el “pastís“, amb el conseqüent escàndol sortirien perdent-hi molt més del què hi haurien pogut guanyar de sortir bé les coses.


[ad]

Fins a on jo sé, s’han detectat fins ara dues variants del troià iServices, una (la primera) al paquet ofimàtic iWorks’09, i l’altra al potent editor fotogràfic Adobe Photoshop CS4. Ambdues adossades a les versions piratejades que es poden trobar a Internet d’aquestes aplicacions.

El troià iServices es fica al sistema amb el procés d'instal·lació del crack de programes piratejats

El troià iServices es fica al sistema amb el procés d'instal·lació del crack de programes piratejats

El virus s’activa i infecta la màquina durant el procés d’instal·lació d’aquests aplicatius, ja que per a això es demana la contrasenya de superusuari (que se li ha donat al sistema en el moment de la instal·lació) per tal d’obtenir accés a certes carpetes i recursos que com a usuaris corrents no hi podem escriure.

Un cop infectada la màquina, aquest malware obre una porta a l’exterior per tal de permetre a algú aliè al propietari o usuari de la màquina, controlar-la. Si només llegir això us provoca una esgarrifança, quan sapigueu que normalment això es fa amb intencions delictives, tremolareu.

Les conseqüències d’aquests actes poden ser devastadores per als usuaris, ja que no són pocs els països en els que la legislació preveu que si la persona no ha vetllat prou per la seguretat del seu ordinador, li pertoca part de la responsabilitat legal derivada dels danys ocasionats a tercers.

Les principals solucions de seguretat i antivirus per a Mac OS X (que haver-n’hi, n’hi ha) ja han començat a incorporar la vacuna per a aquest patogen.

Curiosament, aquest incident –i encara que no ho sembli- demostra que la fortalesa del sistema operatiu dels Apple Macintosh queda fora de dubtes, ja que només enganyant a l’usuari (suplantant l’assistent d’instal·lació per un altre programa que instal·la el malware) s’ha pogut dur a terme la instal·lació i, a més, s’ha fet emprant programari piratejat, el què demostra un cop més que el programari lliure és una molt bona opció en aquests temps que corren.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Descobert virus per a Mac OS X”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio