Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Linux, Noticies

El darrer kernel Linux inclou suport per a WiMAX

La tecnologia necessària ha estat cedida per Intel
By , on 3 de abril de 2009
WiMAX, el futur de la banda ampla mòbil

WiMAX, el futur de la banda ampla mòbil

És una noticia que ha passat totalment desapercebuda per als mitjans de comunicació, fins i tot per als especialitzats, i que malgrat no sigui espectacular, té la seva importància de cara al futur. Resulta que la darrera versió alliberada del kernel de Linux, i que porta per numeral el 2.6.29, ha inclòs suport per a WiMAX.

Aquest estàndard de connectivitat sense fils es presenta com una aposta de futur per cobrir grans territoris, sovint poc poblats, i on pels accidents del terreny o la manca de població, no surt a compte portar-hi la banda ampla tradicional… en alguns casos, gairebé segur que no surt a compte ni tan sols portar-hi el telèfon.

El WiMAX, per exemple, fou l’estàndard triat per cobrir vastes zones de la Lapònia finlandesa, de manera que els pocs residents per quilòmetre quadrat que viuen en aquella àrida regió tenen al seu abast connectar-se a Internet. Al nostre país també hi estem veient el desplegament d’aquesta tecnologia, és clar que a un ritme molt més moderat (és clar, recordeu que “Spain is different” ;-)

El suport tècnic necessari per dur a terme la implantació del suport de WiMAX en el nucli del sistema operatiu del pingüí ha estat proporcionat per Intel, el gran fabricant de microxips que també està molt involucrat en el suport i expansió del WiMAX, formant part de diversos grups de treball i d’interès relacionats amb aquesta tecnologia. Com a part de les seves donacions, Intel també ha posat sobre la taula els drivers per a algun dels seus dispositius de connexió per a aquest estàndard.

Diuen que WiMAX és el principi del futur no només per la connectivitat a Internet, sinó també per a la telefonia mòbil, ja que es preveu que en un futur a llarg termini els terminals siguin de VoIP, pel què cursaran les trucades a través de la Xarxa de xarxes. Amb això ens n’adonem que si Linux disposa de suport natiu per a aquesta tecnologia en el seu nucli, es posicionarà molt bé per afrontar el futur, passant per davant d’altres sistemes operatius. A més, també donarà una imatge de fortalesa tecnològica davant d’aquells que dubten que el pingüinet estigui a l’alçada de Windows o Mac OS X.

Si voleu conèixer la cobertura de WiMAX allà on viviu, i si aquest està comercialment disponible, podeu emprar el cercador de cobertura de banda ampla que la Generalitat posa al vostre abast.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El darrer kernel Linux inclou suport per a WiMAX”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio