Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Mòbils

El futur és mòbil, mòbil és…

Un recent estudi apunta a un augment exponencial en la connectivitat mòbil a Internet
By , on 18 de febrer de 2009
El futur més prometedor d'Internet es troba en els mòbils

El futur més prometedor d'Internet es troba en els mòbils

No, aquest article no el patrocina cap operadora de telefonia mòbil en concret (malgrat que acceptem donacions lliures d’impostos ;-), tot i que sí parlarem de tecnologies mòbils i, més concretament del gran futur que li espera a l’Internet Mòbil.

Que es pot accedir a la Xarxa de xarxes des del nostre telèfon des de ja fa temps és quelcom que crec que es coneix, ja sigui des del més humil profà fins al més competent professional del món de la informàtica. El que potser es desconeix tant és el brillant futur que es presenta per davant de la connexió en mobilitat.

Un recent estudi dut a terme per Cisco Systems, una de les principals empreses que subministra la infraestructura que permet el funcionament d’Internet, revela que entre ara i el 2013 el consum global de tràfic de dades en mobilitat es multiplicarà per 66.

Això, traduït “al cristià” vol dir que entre la gent que ja es connecta a Internet des del seu mòbil o d’un portàtil estant al carrer amb un aparell especial (un mòdem 3G), i els nous usuaris que es començaran a connectar (molts dels quals encara ni ho saben perquè no tenen ni l’edat per saber-ho), el tràfic que generaran multiplicarà per 66 el que es genera ara.

Avui encara ens pot semblar estrany a la majoria veure com algú accedeix a la web des del seu mòbil, o encara més si ho fa des d’un ordinador portàtil còmodament assegut en un parc o des de l’andana d’una estació d’autobús, però el futur immediat ens portarà un augment considerable d’aquestes escenes.

El correu electrònic sembla un altre tema a part, ja que si es veu com quelcom més normal de rebre’l al telèfon mòbil gràcies a la popularització de les BlackBerry, uns dels telèfons mòbils per a professionals més venuts no només al nostre país, sinó arreu del món.

Aquest darrer Mobile World Congress ha sentat les bases per a aquesta eclosió de connectivitat a Internet en mobilitat. S’hi han pogut veure mostres de les infraestructures de xarxes més avançades i que ja tenen en compte el tràfic de la quarta generació (4G) de connectivitat.

Els serveis que fabricants i operadores comencen a presentar ja estan en consonància amb aquesta futura bona estrella de les connexions en mobilitat, de manera que amb pas ferm i decidit l’escenari es va preparant.

I ara us podeu preguntar: molt bé, i tot això a raó de què? ben simple: si el futur es troba en la mobilitat, tots plegats hem d’estar-hi preparats. Els dissenyadors de llocs web han de saber adaptar les seves creacions a l’àmbit dels mòbils, diferent dels ordinadors de sobretaula. Per a aquestes tasques tenen a la seva disposició el domini .mobi, en el qual s’hi emmarquen els llocs web adreçats directament als dispositius més petits.

La mateixa entitat que promou aquest domini específic per a mòbils, proporciona eines per als dissenyadors i programadors de llocs web per tal que provin en primer lloc si les pàgines que han dissenyat es vegin bé en un telèfon i, en segon lloc, per a què les adaptin.

El futur crida a la mobilitat, i hem d’estar-hi previnguts tant si som usuaris com oferim serveis en l’àmbit tecnològic. I no s’hi val a dir que “això no m’afecta”.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El futur és mòbil, mòbil és…”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio