Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Professional, Seguretat
Aprofitem les ofertes que ens proporciona aquest article per muntar el nostre lloc a la Xarxa

El nostre nom a Internet

By , on 9 de juny de 2009
Una imatge d'un centre de procés de dades. En un d'aquests ordinadors es podria allotjar la vostra web...

Una imatge d'un centre de procés de dades. En un d'aquests ordinadors es podria allotjar la vostra web...

Hem donat una primera passa en la nostra presència a la xarxa de xarxes: tenim un bloc, un perfil a Facebook, un Twitter,… però i la presència amb el nostre propi domini web, la nostra pàgina i, fins i tot, la nostra botiga en línia?

Ja he parlat amb anterioritat de la importància de tenir una identitat digital, una petja a la gran Xarxa de xarxes que actuï com a tarja de presentació, currículum i aparador del què som, de qui som i del què oferim i/o busquem a Internet. Hi ha un aspecte que sembla haver decaigut en importància amb l’entrada en escena dels blocs, però que tot i així per a molta gent i empreses encara manté certa importància, en especial en qüestió d’imatge: es tracta de tenir un domini propi.

Estic parlant tant per als freelance independents (o professionals liberals, com us agradi més dir-ho) com per a les petites i mitjanes empreses (les grans ja es dona per descomptat) i, fins i tot, per a aquelles persones que despleguen una certa activitat a Internet per lleure però que hi destaquen i els agrada fer-se un nom en aquesta activitat. Anem a veure en concret un tema cabdal per a la nostra presència a la xarxa a llarg termini: l’hostatjament o hosting.

I perquè vull parlar-vos del hosting? doncs si bé triar un domini és una feina relativament simple (encara que hi ha certes coses a tenir en compte de les quals us en parlaré algun altre dia), el hosting és un xic més complicat.

L’hostatjament consisteix bàsicament en la màquina on estarà allotjada la nostra pàgina web, bloc, serveis en línia que oferim, correu electrònic i altres, i al qual ens conduirà una consulta al nostre domini a través d’un navegador.

Abans, la qüestió del hosting era molt simple: quants megues d’emmagatzematge hi vols, i quants comptes de correu electrònic. I, eps! paga en conseqüència del què has demanat!. D’un temps ençà, i sobretot amb la irrupció del Cloud Computing, la cosa s’ha complicat un xic més. El cloud es basa en la possibilitat d’executar aplicacions en línia, pel què per treballar amb un hostatjament modern es necessita un coneixement tècnic superior, ja que és com la tasca d’un administrador de sistemes. En tenim de diversos tipus, com el servidor dedicat o el servidor virtual.

Tots aquests tecnicismes poden semblar autèntiques paraulotes, així que tractaré de definir-vos de forma senzilla els principals i que he esmentat tot just ara: un servidor dedicat seria una màquina que l’empresa d’allotjament manté íntegrament per a nosaltres. És a dir, nosaltres contractem l’ús d’un ordinador sencer, connectat a Internet 24 hores al dia, 365 dies l’any, màquina que nosaltres paguem en règim de lloguer però posa l’empresa a la qui contractem el servei, que també s’encarregarà de tot el manteniment. Això seria un servidor dedicat en règim de hosting. Una modalitat que cada cop es porta menys és el housing, en què només canvia el fet de que és el client qui també posa la màquina. Necessitats molt concretes ens poden dur a abraçar aquesta modalitat, que com us acabo de dir cada dia es porta menys.

Els servidors virtuals són la darrera tendència en hostings a Internet. Consisteix en tenir una màquina real (física) a la qual se li han instal·lat diverses instàncies d’un sistema operatiu virtualitzat, dividint el maquinari conforme a les necessitats específiques de cadascun dels clients que empra una màquina virtual. Aquestes diferents màquines serien com els països existents en un continent: totes i cadascuna d’elles està ben delimitada, amb les seves fronteres i els seus recursos. De fet, el què veurà el client serà un sistema operatiu complet, com un servidor dedicat però amb menor quantitat de recursos, i en el qual hi podrà fer el que vulgui.

Un servidor virtual gaudeix d’alguns avantatges sobre un servidor físic dedicat: en primer lloc, i en consumir menys recursos amb el que es poden tenir allotjats diversos clients sobre la mateixa màquina, surt més barat. Ens permet, a més a més, molta llibertat, pràcticament podrem fer el que vulguem amb un servidor virtual dedicat, i en cas de que ens passi alguna incidència és tan fàcil com amb un dedicat poder recuperar-ne una còpia de seguretat cas que aquestes s’hagin realitzat correctament.

Només ens caldrà una màquina dedicada en exclusiva si les nostres necessitats d’espai en disc, ample de banda i velocitat de processament realment ho justifiquen.

Per poder gaudir d’un hostatjament web de qualitat, sigui del tipus que sigui, ens cal un proveïdor de confiança, professional i que a més de fer-nos una bona oferta des del punt de vista econòmic, també ens la proporcioni de servei. Una empresa a la que podeu recórrer és Interdominios, amb la qual, a més i pel sol fet de ser lectors d’aquest bloc, disposeu de diverses ofertes. I és que el bon gust havia de tenir premi, no creieu? ;-D (digueu-nos creguts o que tenim un excés d’autoconfiança ;-)

Així, i mercès a l’acord que us he esmentat, us oferim a tots vosaltres un 20% de descompte en la contractació trimestral de servidors virtuals privats, dedicats i ofertes de distribució.

Per exemple, amb els servidors dedicats, podem escollir entre Linux i Windows, i se’ns proporciona una plataforma completament instal·lada i actualitzada, i amb diversos extres optatius com l’antivirus (Dr. Web), antispam (SpamAssassin) i creador de pàgines web (SiteBuilder). També gaudirem del suport tècnic per e-mail i telefònic i els corresponents manuals.

Per als servidors virtuals, també amb Linux o Windows, s’utilitza el tauler de control Virtuozzo de Parallels, que permet, per exemple, dur a terme tasques de manteniment com ara l’aturada i l’arrencada del servidor, la monitorització dels recursos emprats (sempre important a controlar per si augmenten les nostres necessitats en aquest sentit) o la realització de còpies de seguretat. Realment tot ben simple i a punt per poder fer anar sense requerir uns coneixements tècnics excessivament profunds.

A més, i si teniu un negoci relacionat amb Internet i voleu convertir-vos en distribuïdors dels productes d’Interdominios, també podeu fer-ho gràcies a la mateixa oferta del 20% en els preus finals, amb la possibilitat de distribuir allotjaments basats en Windows, en Linux o ambdós, i registrar dominis, tot això sense imposar límits d’espai d’emmagatzematge ni transferència. Sens dubte una molt bona oferta per a tots aquells que treballin en el sector tecnològic en general i amb Internet més concretament i vulguin oferir un servei de valor afegit als seus clients.

En algun proper post us parlarem de com escollir el vostre nom de domini o, fins i tot, de com muntar un comerç en línia.

Foto: Johnie W@lker a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El nostre nom a Internet”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio