Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

El Twitter com a baròmetre de l’estat d’ànim

Un estudi publicat a la revista Science es serveix dels tuits per mesurar l’estat d’ànim de les persones
By , on 5 de octubre de 2011

Twitter és el mitjà de comunicació més directe dels que trobem a la xarxa. Les seves característiques, dir el que penses, sents o opines en 140 caràcters, el fan molt adient per copsar l’estat d’ànim de les persones, quin és el seu humor, quan es senten millor i quan es senten pitjor. Aquest tipus d’anàlisi sociològic, fonamentat en el contingut de les “piulades” dels usuaris de Twitter, serveix com un indicador per tal de conèixer com es troba la gent. Per dur-lo a terme, s’han analitzat gairebé dos milions i mig de piulades mitjançant diverses eines informàtiques que filtraven els continguts i els classificaven segons representessin emocions positives o negatives.

Sembla que el Twitter és la clau per saber com ens trobem

Podem pensar que l’estudi és una mica esbiaixat, perquè tot i que s’han recollit piulades de tot  el món, només s’han codificat les que són en anglès. Per tant, els estats d’ànim que es reflecteixen són més aviat de la població anglòfona. En aquest sentit, destaquen dates especials de caràcter universal amb piulades positives per sobre del normal, com el dia de Sant Valentí, el dia del Pare, Any Nou o el Nadal, però també d’altres més americanes com el Dia d’Acció de Gràcies o més angleses com el casament del príncep Guillem. Per la banda negativa, també percebem aquest origen anglosaxó de les piulades amb fets com la mort de la cantant Amy Winehouse, les revoltes a Londres o l’aniversari dels atemptats de l’11 de setembre a Nova York. Aquests pics de piulades negatives, també van acompanyats d’altres més universals, com la mort de Bin Laden o el terratrèmol de Japó.

En qualsevol cas, amb independència de l’esdeveniment, el que demostra aquest estudi és una obvietat: que un fet positiu genera un gran nombre de comentaris amb continguts positius i que un fet negatiu en provoca de negatius. D’altra banda, el que resulta més interessant de l’estudi és que el tipus de piulades (i el seu nombre) també depèn d’altres factors, com el moment del dia i el dia de la setmana. En aquest sentit, tradicionalment s’ha relacionat l’estat d’ànim amb l’estrès de la feina. L’estudi sobre Twitter ens confirma que això és cert, ja que al matí, abans de començar la feina, i a la nit, just quan anem a dormir, les nostres piulades són més positives. Es podria dir, llavors, que en aquests moments, i també els caps de setmana, som més feliços. Al contrari, durant el dia, quan representa que estem immersos en la nostra jornada laboral, les piulades són una mica menys positives, fins i tot negatives.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Twitter com a baròmetre de l’estat d’ànim”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio