Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

Els adolescents segueixen preferint ‘Facebook’

La xarxa social més usada pels adolescents és ‘Facebook’
By , on 9 de setembre de 2014

facebook

Facebook segueix liderant les xarxes socials, al contrari de les xifres aportades en 2013 per la pròpia companyia, el cap de la qual de finances havia admès que els adolescents estaven visitant el lloc amb menor freqüència als Estats Units. A partir de les xifres de l’any passat, diversos analistes nord-americans van pronosticar que els joves estaven desapareixent d’aquesta xarxa social, però les noves dades mostren una tendència totalment oposada.

En l’últim trimestre de l’any passat, el director financer de Facebook, David Ebersman, va admetre que el lloc havia experimentat “una disminució en l’ús diari, especialment entre els adolescents més joves”. Després d’aquestes paraules, investigadors de les universitats nord-americanes que conformen la’ Ivy League’ van pronosticar que el servei estaria pràcticament mort pel 2017 i, fins i tot, el president Barak Obama en va assegurar que els joves “no usen més Facebook”.

Però la reina de les xarxes socials continua sent Facebook ja que el 28% dels usuaris es connecten “tot el temps” un percentatge més elevat que el mateix perfil d’usuari en altres xarxes. Així ho revela l’última enquesta realitzada online per la consultora Forrester a joves dels Estats Units; on es mostra que Facebook segueix sent la xarxa preferida dels internautes joves. Com a novetat, aquest informe compara l’ús de Facebook amb el d’altres plataformes socials com Snapchat, Instagram i Tumblr.

Afortunadament per Facebook, el president es va equivocar. Recentment hem enquestat online a 4517 joves nord-americans –usuaris de 12 a 17 anys d’edat– i es va trobar que Facebook segueix sent la xarxa social preferida de moment”, indica el reporti al que va accedir Temps Argentí.

Les dades mostren que Facebook és encara la xarxa social dominant l’ús entre els joves de 12 a 17 anys. Entre els resultats del treball es troben dades numèriques precises, com per exemple que “més de tres quartes parts dels joves en línia utilitzen Facebook”. Segons apunten els responsables de l’estudi,Facebook va comprar la plataforma ‘WhatsApp’ i ‘Instagram’ precisament perquè “aquests serveis li estaven robant als usuaris més joves”.

Tot i que la popularitat d’altres xarxes i plataformes socials ha augmentat i els joves disposen de diferents perfils en aquestes Apps, Facebook segueix presumint de més usuaris actius en aquesta franja d’edat que el segon i tercer servei més populars. De fet, el 57% dels joves usuaris de Facebook va assegurar que usa més aquesta xarxa social que qualsevol altre ciberespai social; i a més “genera major freqüència d’ús” destaquen els responsables de l’estudi.

Sobre aquest tema, l’enquesta va revelar que els adolescents estan passant més temps en Facebook, no menys, i que la majoria dels usuaris joves d’aquesta xarxa social, incloent el 50% dels quals tenen 12 i 13 anys d’edat, estan en Facebook varies vegades al dia. Fins i tot, són més els qui diuen que va augmentar el temps que utilitzen Facebook en relació a els qui diuen que van disminuir el seu ús. Tanmateix, els usuaris més joves de l’estudi van ser els més propensos a dir que estan passant més temps en el lloc.

L’augment de l’adopció de telèfons intel•ligents per part dels adolescents impulsarà cada vegada major ús de Facebook. Els joves que usen telèfons intel•ligents són gairebé dues vegades més propensos a dir que utilitzen Facebook tot el temps que els usuaris de telèfons comuns, i l’ús de telèfons intel•ligents creix significativament a mesura que els que avui tenen 12 i 13 anys d’edat arriben a 16 i 17 anys.
Imatge: marcopako 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els adolescents segueixen preferint ‘Facebook’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio