Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

Els problemes legals de Google

By , on 5 de març de 2013
Google

Google té problemes legals amb Espanya i la Unió Europea

Google està desenvolupant una tecnologia de compressió per tal que pujar arxius i visitar pàgines web a través dels dispositius mòbils que utilitzin Chrome d’Android sigui més ràpid i eficaç. És quelcom que ja han desenvolupat empreses competidores com Opera i Amazon Silk, que creen una tecnologia que fa que el consum de dades sigui menor i, per tant, navegar sigui més ràpid. Per les informacions que s’han filtrat, se sap que, quan un usuari visiti una pàgina web que pesi molt, Google s’encarregarà de comprimir-la i mostrar una versió reduïda, estalviant dades i continguts que poden fer més lenta la connexió. Encara no es coneix quan Google llençarà aquesta característica públicament, perquè la companyia no ha confirmat res encara, i és que la tecnologia encara està en procés experimental.

Però mentrestant, a més a més, la companyia s’afronta a diversos problemes legals. En primer lloc, la Unió Europea imposarà sancions a Google per no ajustar-se a les polítiques de privacitat de la legislació comunitària. A l’octubre de l’any passat, els països membres de la UE, van obligar a l’empresa a aportar informació més clara sobre la seva política de protecció de dades, l’emmagatzematge, la seva utilització i l’ús que en fan altres serveis com YouTube, Gmail o Google+. Després d’aquests mesos, la companyia tecnològica no ha aportat res de res, de manera que s’ha creat un Comitè que s’encarregarà d’organitzar una actuació repressiva abans de l’estiu.

A Espanya, també, l’Audiència Nacional ha portat al Tribunal de Justícia de la Unió Europea el cas del Dret a l’oblit per poder conèixer quina és la postura de Google respecte aquest tema. Amb aquest cas, es podria arribar a conèixer quina és la seva normativa respecte la protecció de dades en el seu buscador d’Internet. El Dret a l’oblit permet a tots els ciutadans aturar la difusió de qualsevol informació personal a través d’Internet. És un dret que es pot exercir sobre qualsevol buscador, per aturar la difusió de dades de caràcter personal, però es desconeix quina és la postura de Google respecte aquest tema.

Ara per ara, només es coneix la opinió de William Echikson, cap de l’àrea de Llibertat d’Expressió de Google per Europa, Orient Mitjà i Àfrica. Segons ell, Google no és responsable de la publicació de dades, informació i continguts que hi ha a Internet. En el cas de voler eliminar certa informació, aquesta tasca l’ha de realitzar la pàgina web original, perquè Google es limita a enllaçar amb els motors de cerca. Així doncs, no queda gens clar el posicionament d’aquesta empresa i caldrà esperar a veure com es resolen aquests conflictes legals en què es troba.

Foto de Robert Scoble

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els problemes legals de Google”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio