Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet
Bombolla immobiliària? Quina bombolla?

Es fa ric venent propietats virtuals

By , on 26 de novembre de 2010

Així és Club Neverdie, la propietat venuda. Imatge cortesia de Neverdie

Quants de vosaltres heu estat algun cop divagant sobre la manera de fer-vos rics? Bé, ja veig que tots heu aixecat la mà ;-) Potser alguns de vosaltres ho vau intentar amb la bombolla immobiliària de fa uns anys i us ha acabat rebentant a la cara. Doncs bé, tal vegada -i per a futures iniciatives- haureu de prendre exemple del jovencell del qual us n’explicaré les aventures i desventures, i com es va arribar a fer ric venent… què exactament?

Doncs res i tot. És cert que qualsevol objecte té el preu que comprador i venedor acordin. Ho hem vist tot sovint en el món de l’art: quadres pels que potser no en pagaríeu dos rals (jo, almenys, no) es cotitzen a milions d’euros només perquè algú està decidit a pagar aquesta quantitat. O, si us agrada la història, us emplaço a informar-vos sobre la primera bombolla especulativa de la història: les tulipes a Holanda en el segle XVII.

No sé si Jon Jacobs (àlies NEVERDIE) creu en booms immobiliaris, en bombolles especulatives o és un inversor prudent, però el cert és que s’ha fet una petita fortuna (la gens menyspreable quantitat de 635.000 dòlars nord-americans) venent una propietat virtual en el món de fantasia Entropia.

Aquest és una mena de joc tipus World of Warcraft, situat en un futur llunyà i de fantasia en el qual els jugadors han de viatjar entre planetes, asteroides i altres accidents de l’espai, colonitzar, lluitar i recollir recursos competint amb la resta de jugadors.

Jacobs va adquirir la propietat en el 2005 per una xifra rècord, 100.000 dòlars. Llavors, hom podia pensar que aquest bon home s’havia tornat ben boig, però el temps ha demostrat que, ans al contrari, el seu olfacte per a la inversió ha estat prodigiós. Cinc anys més tard i després de convertir aquest asteroide en un ressort de lleure on el jugador por caçar o explotar una mina entre d’altres activitats, l’ha revenut, guanyant-hi més de mig milió de dòlars. A més, hi ha els diners que ha anat guanyant mentre tenia a les seves mans aquesta propietat virtual.

Si bé no arriba a ser milionari, sens dubte aquest bon home no patirà la crisi econòmica mundial, no almenys amb tanta cruesa com molts d’altres.

El funcionament econòmic d’Entropia clona el model de Second Life: dins el ciber-món, els usuaris empren una moneda virtual que poden adquirir amb moneda real (el PED, Project Entropia Dollars), fent-hi les seves compres i vendes per a després tornar a canviar aquesta moneda virtual per moneda de curs legal ‘al món real’.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Es fa ric venent propietats virtuals”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio