Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

Facebook perd un 3% d’usuaris a finals de 2013

Un estudi condemna a mort a la xarxa social
By , on 10 de febrer de 2014

La xarxa social per excel•lència, Facebook, va perdre durant la segona meitat de 2013 el 3% dels seus usuaris, segons les dades de Global Web Index. Aquesta caiguda en el nombre d’usuaris que participen a la xarxa de Mark Zuckerberg és un indicador del que pot succeir en el futur, ja que investigadors prediuen que aquesta pèrdua de perfils a Facebook serà una tendència que anirà augmentant al llarg dels anys.

Així doncs, 2013 no ha estat un any del tot bo per a la plataforma social creada per Mark Zuckerber, ja que va perdre el 3% dels seus usuaris durant la segona meitat de 2013. La ‘reina’ de les xarxes encara compta amb un públic de prop de 1.150 milions de persones, no obstant, aquesta caiguda serà continuada durant els propers anys. Dos investigadors de La universitat de Princeton, als Estats Units, han realitzat un estudi on preveuen que Facebook perdrà el 80% dels seus usuaris d’aquí a 2017.

La conclusió de l’assaig ‘Model epidemiològic en la dinàmica de les xarxes socials’ de dos investigadors de Princeton ha fet saltar totes les alarmes entre els responsables de Facebook, que es troben treballant en una millora de la xarxa social. Els experts han pronosticat que aquesta sortida d’usuaris s’experimentarà de forma molt ràpida durant els propers anys, perdent fins al 80% de la seva base màxima d’usuaris entre l’any 2015 i 2017; advert4eix l’estudi.

No obstant, l’estudi no es basa en l’ús de les plataformes socials o en enquestes realitzades als internautes d’aquest portal social, sinó que les compara amb els patrons de les malalties contagioses degut a la seva ràpida expansió entre els usuaris d’Internet. Aplicant aquest model comparatiu, els experts assenyalen que la majoria d’usuaris que s’uneixen a la xarxa social ho han fet abans les seves amistats, com si d’un contagi es tractés.

Segons expliquen els investigadors al seu assaig, “les idees, com les malalties, han demostrat difondre’s de forma contagiosa entre les persones abans de morir”: donant a entendre que després d’un temps de màxim interès, la xarxa social deixa de causar impacte als usuaris, qui eliminen el seu compte a Facebook. En concret, el punt crític del ‘contagi’ es va produir al 2012; a partir de llavors, Facebook està iniciant un continu i cada cop més ràpid procés de mort.

Les cerques realitzades a Google sobre aquesta xarxa social, un indicador de l’interès dels internautes per a aquesta xarxa social, han disminuït des del 2012 i aquest darrer 2013 la caiguda experimentada en nombre d’usuaris ha estat del 3%. D’acord a aquestes dades i amb el model de propagació i extinció de les malalties aplicat pels investigadors de Princeton, en 2017 Facebook passarà dels 1.150 milions d’usuaris actuals a uns 230 milions.

Imatge: mkhmarketing

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Facebook perd un 3% d’usuaris a finals de 2013”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio