Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Professional
Han guanyat dos guardons en la recent Streaming Media Europe 2010 celebrada a Londres

Flumotion, l’empresa catalana que triomfa en el món del streaming

By , on 30 de novembre de 2010

Les oficines de Flumotion a Barcelona. Imatge: Guillem Alsina

Us sona el slogan “allà on va, triomfa”? doncs avui no parlarem ni de cervesa ni de sants, si no de streaming i de Flumotion, una empresa catalana que s’ha convertit en un referent a nivell internacional gràcies a una feina molt ben feta i a uns productes de moltíssima qualitat.

No hi ha cap mena de dubte (i a pocs sorprendré amb aquesta afirmació) que el del vídeo és el sector de més potencial i al qual li espera un major creixement a Internet, i ja no parlo només de YouTube, si no per tot el que es refereix a transmissions en directe d’actes i esdeveniments, i a les televisions privades que, avui en dia, et pots muntar en uns pocs minuts. Serveis com Livestream hi ajuden.

Flumotion no es limita a oferir les solucions tecnològiques que permeten la transmissió (broadcast) del vídeo i l’àudio, si no que ofereix solucions completes, una mena de consultoria integral especialitzada. La seva tecnologia permet, a més, emetre no només per a ordinadors, si no també fer-ho per a dispositius mòbils, un mercat a l’alça i amb unes possibilitats de futur de les quals ara per ara costa veure’n el límit. Flumotion s’encarrega de totes les etapes de la retransmissió des de la captura fins a l’entrega del contingut al dispositiu, posant a disposició fins i tot servidors propis.

Tota la tecnologia és de desenvolupament propi, el que constitueix una proesa encara més gran, fins i tot avui en dia quan hi ha moltes facilitats per a projectes d’emprenedoria (malgrat que continua essent difícil!).

Entre els seus clients s’hi compten pesos pesants de la difusió com RTVE (Radio Televisión Española), Cuatro, la cadena COPE o GrupFlaix, que empren els serveis de Flumotion per fer les seves emissions a través d’Internet tenint en compte aspectes com, per exemple, les limitacions de copyright de certs continguts depenent de la localització de l’internauta que els veu. Els partners tecnològics de Flumotion també són d’envergadura, comptant amb Telefónica, NTT, British Telecom o Sun (ara Oracle).

La tasca desenvolupada per Flumotion ha estat reconeguda de moltes i diverses maneres, però la darrera consisteix en la consecució de dos guardons en els premis Streaming Media Europe 2010, concretament en les categories de Plataforma de Webcast i Millor Webcast en Viu del 2010. Aquest darrer títol el van aconseguir pel webcast del GUADEC 2010, el primer que es va fer emprant el protocol WebM promocionat per Google.

El moment de vídeo en línia ha arribat definitivament i Flumotion -una empresa catalana- està aquí per liderar-lo.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Flumotion, l’empresa catalana que triomfa en el món del streaming”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio