Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Noticies

Girona acollirà una nova edició del Fòrum E-Tech

By , on 9 de novembre de 2008
La presentació del Salo E-Tech

La presentació del Salo E-Tech

Un any més, la capital de les comarques gironines es convertirà durant un dia en el centre de les mirades de tots els empresaris, tant del sector de les noves tecnologies com d’aquells que les empren a la seva tasca diària, i del públic en general interessat en els avenços en aquesta matèria, gràcies a la celebració del Fòrum E-Tech el proper dimecres dia 12.

L’organització corre a càrrec de l’AENTEG (Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona), una entitat que agrupa una gran part del teixit empresarial gironí relacionat amb les noves tecnologies, i es celebrarà al cèntric Hotel Carlemany, que ha allotjat les darreres edicions d’aquesta trobada.

El foc l’obrirà Joan Ribas, president de l’AENTEG a les 10 del matí amb la inauguració del Fòrum, acte al què seguirà la primera de les tres conferències matinals, donada pel Sr. Francisco de Quinto, advocat, economista i soci del Bufet Piqué Advocats Associats i Secretari del Consorci Digital, el qual parlarà del marc jurídic i l’aplicació pràctica de la factura electrònica.


[ad]

Aquest és un tema especialment interessant per a totes les empreses, tant les que es dediquen en exclusiva al sector de la informàtica com a qualsevol altra. El motiu és la propera obligatorietat d’aplicar la facturació electrònica, pel què en primer lloc les empreses de qualsevol mena hauran d’adaptar els seus sistemes informàtics i la seva forma de treballar a aquesta necessitat i això es farà mitjançant els serveis de les empreses d’informàtica, que han d’estar al corrent del marc jurídic i de la tecnologia que ho ha de fer possible.

En la seva conferència, el Sr. de Quinto comptarà amb la concurrència de la Sra. Pilar Franquet, responsable de factura electrònica de La Caixa. Aquesta entitat proporciona una solució integral de facturació electrònica anomenada CaixaFactura.

Seguidament, es passarà a parlar d’un tema de molta actualitat: “Crisi en el sector TIC“, a càrrec del Sr. Enric Colet, Professor del Departament de Sistemes d’Informació d’ESADE. I és que si bé la paraula crisi espanta d’entrada, l’estat actual de l’economia hauria de suposar en primer lloc un replantejament de totes les activitats pròpies de l’empresa (la tecnològica inclosa) i, en segon lloc, buscar aprofitar les oportunitats que ens pugui donar, que són poques però cal pensar que qualsevol situació aporta inconvenients però també avantatges (encara que no sigui per a tothom).

Alfons Cornella, fundador i CEO d’Infonomia, parlarà tot seguit d'”Innovació i noves tendències tecnològiques“.

Un cop acabada aquesta primera bateria de conferències, i després d’una pausa-cafè, donaran començament les anomenades “Píndoles informatives“. Aquesta és una fórmula innovadora per la qual el Fòrum E-Tech va apostar ja fa algunes edicions i que ha resultat tot un èxit. Consisteixen en breus xerrades de no més de quinze minuts de durada en les quals s’exposen les bases d’un tema en concret i es proporcionen a l’audiència els recursos necessaris per a què en pugui buscar més informació si és del seu interès.

En aquesta edició del Fòrum, les “píndoles” consistiran en una presentació del Plan Avanza (una iniciativa del govern espanyol per potenciar l’adopció de les noves tecnologies a nivell empresarial i particular), la presentació de la metodologia que s’ha emprat en la realització de l’Anuari Digital Comarcal de Catalunya (a càrrec de la Sra. Marta Morera, directora de l’OTIC, i del Sr. Joan Torrent, Professor i membre de l’IN3 de la UOC i director dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC), el Pla PIMESTIC (una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per facilitar la realització d’estudis sobre l’aplicació de les noves tecnologies a l’empresa), i el Clúster TIC i els projectes duts a terme al Parc Científic de la Universitat de Girona.

En el descans entre aquestes “píndoles” i el dinar, i a l’espai del Piano-Bar de l’Hotel Carlemany, es farà una presentació de nous espais virtuals i, més concretament, Second Life, a càrrec de la Sra. Natàlia Navarro i Sastre, cap d’INSPAI, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, en la qual es mostraran les iniciatives que aquesta institució du a terme en el nou món virtual.

Al llarg del dinar es realitzarà una conferència a càrrec del Sr. Josep Maria Vilà, Director General d’Indra, Vicepresident d’AETIC i President del Consorci Digital, que conclourà amb un col·loqui.

Finalment, i abans de la cloenda de l’acte, es lliuraran els Premis E-Tech, que han esdevingut ja un clàssic en aquest fòrum. Aquests guardons reconeixen les iniciatives tecnològiques que, en diferents branques, han destacat en el panorama gironí.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Girona acollirà una nova edició del Fòrum E-Tech”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio