Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Correu, Internet, Noticies

Gmail ja ens permet desfer l’enviament d’un missatge de correu

Disposarem de cinc segons per cada missatge
By , on 24 de març de 2009
quí podem veure la nova funció de desfer del Gmail. Això si, només pot ser en anglès.

quí podem veure la nova funció de desfer del Gmail. Això si, només pot ser en anglès.

El servei de webmail (correu electrònic a través de web) ha introduït una novetat que, al meu entendre, no ho és tant; es tracta de la possibilitat de desfer l’enviament d’un missatge de correu electrònic un cop ja hem premut el botó d’enviar. Però alerta, aquesta possibilitat només es troba disponible durant els cinc segons posteriors a l’enviament del missatge. Un cop esgotat aquest lapse de temps, ja no ens serà possible desfer res.

Fins ara, aquesta capacitat no existia als programes de correu electrònic convencionals ni als serveis de webmail convencionals com Hotmail, Yahoo! Mail o el mateix Gmail, o sigui que quan es premia el botó d’enviament en un missatge, i tal i com va dir Juli Cèsar, “alea jacta est” (els daus ja roden, o quelcom semblant, ni els historiadors i els lingüistes s’acaben de posar d’acord…).

El tema és que aquesta nova funcionalitat que pot semblar tan espectacular, en realitat per a mi no deixa de ser un ardit que aprofita una característica dels gestors de correu electrònic: abans de ser enviat, un missatge passa per la safata de sortida, on hi roman fins que és efectivament enviat al servidor de destinació. Si aturem aquest missatge durant un lapse de temps al servidor de sortida, encara podrem ser a temps de recuperar-lo i evitar-ne l’entrega cas d’haver detectat alguna errada en la seva confecció.

Aquest és el “truc” emprat per l’enginyer japonès Yuzo Fujishima, de l’oficina que Google té a Tòquio, per implementar aquesta funcionalitat en el gestor de correu electrònic de la companyia del cercador. La limitació als cinc segons després d’haver fet clic sobre el botó d’enviament s’explica per dos motius principals: el primer és que ha de ser un lapse de temps curt per tal que no li tregui efectivitat a la immediatesa del correu, i el segon perquè sembla ser que aquest és el temps que han considerat necessari per a què una persona se n’adoni de què ha comès alguna errada en el missatge que acaba d’enviar. Com han arribat a calcular aquesta xifra suposo que serà un misteri que romandrà en el temps…

La nova funcionalitat està concebuda per esmenar errades del tipus deixar-se un fitxer adjunt, o oblidar-se d’incloure l’adreça d’algun dels destinataris en enviaments múltiples. Com a nota final destacable, dir-vos que si voleu fer ús d’aquesta nova característica, us caldrà configurar l’idioma de la interfície del Gmail a l’anglès, ja que només així és possible tenir accés a la pestanya Labs, en la qual s’hi troben tots els desenvolupaments relacionats amb aquest servei de correu en línia que encara estan en fase beta.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Gmail ja ens permet desfer l’enviament d’un missatge de correu”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio