Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Mòbils, Noticies

Google li farà la competència a Skype

El nou servei permet desviar les trucades entrants a un o diversos telèfons
By , on 20 de març de 2009

Una de les pocas imatges que han trascendit sobre el nou servei

Una de les poques imatges que han trascendit sobre el nou servei

La companyia del cercador cada dia s’assembla més a Apple en la manera en com gestiona els seus anuncis; de sorpresa, com ens té acostumats la companyia de la poma mossegada, ha presentat Google el seu nou servei de telefonia IP anomenat Google Voice i basat en GrandCentral, el programari d’una companyia que ja havia adquirit en el 2007.

A Google Voice ja l’han comparat amb Skype, doncs ambdós productes donen la possibilitat de parlar amb els nostres contactes a través de la tecnologia de Veu sobre IP. Només que Google va un pas més enllà, permetent associar diversos telèfons físics a un sol número virtual.

Avui en dia és molt fàcil disposar de diverses adreces de correu electrònic i de diversos números de telèfon per contactar amb nosaltres. Podem tenir un número de mòbil personal, el mòbil de la feina, el fixe de casa, el fixe del despatx, el de casa dels pares,… així que localitzar-nos en un moment determinat pot ser molt més que fer una simple trucada, convertint-se en un peregrinatge entre els diferents números en els quals se’ns pot trobar. Google Voice resol aquest problema.

De ben segur que Android incorporarà aviat tot el suport necessari per a aquest servei

De ben segur que Android incorporarà aviat tot el suport necessari per a aquest servei

Podem associar diversos números de telèfon físics a un sol compte de Voice, de manera que cada vegada que ens truquin al nostre identificador de Voice, ens sonin tots els telèfons que tinguem assignats, o només uns quants en funció de la identitat de qui realitza la trucada. Així, podem discriminar que algú de la feina faci que la trucada es passi als telèfons de la feina, tan el mòbil com el fixe, mentre que una trucada d’un amic ens arribi al mòbil i la d’un familiar només al fixe de casa.

De moment, aquest servei només està disponible per als Estats Units en beta tancada als què fins ara han estat usuaris de GrandCentral. Tot i que es desconeixen les dates d’implantació en la resta de mercats, la seva obertura al públic en general no hauria de trigar més enllà d’unes poques setmanes.

Sincerament, crec que Google s’ha atrevit a dur a terme quelcom que molts desitjàvem de fa temps i que ja era tècnicament plausible però que no interessa a les operadores. No en va, quants diners penseu que es poden guanyar pels missatges deixats al contestador i les trucades de resposta a aquests?

I perquè ho dic això? ben simple: si amb Google Voice ens és més fàcil localitzar algú, baixaran el nombre de missatges que es deixen als contestadors i, en conseqüència les trucades que es fan de resposta, suposant això per a l’operadora quelcom més que una conversa, mentre que amb Voice de Google, només es cobrarà la conversa que s’estableixi.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Google li farà la competència a Skype”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio