Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

Google prepara un nou canvi en les cerques i els resultats

En uns mesos, començaran a aparèixer respostes a sobre dels resultats
By , on 18 de març de 2012

Google no s’atura i constantment està reinventant-se. De fet, el proper canvi a la vista, tot i que no té una data concreta, probablement tindrà lloc en uns mesos i suposarà l’inici d’una transició cap a la web semàntica.

Arribarà finalment la web semàntica?

I què es la web semàntica? Doncs és una mena de web ampliada on el més important són els continguts, els significats, de manera que resultarà molt més senzill trobar respostes a les preguntes que hi plantegem. La web semàntica no és quelcom nou, al contrari, és un concepte tan anticipat que, el dia que arribi ja no li trobarem cap novetat. És cert que moltes pàgines ja estan preparades per a una web semàntica, ja que han estructurat els seus continguts d’una manera uniforme (les anomenades ontologies), però el problema més greu que s’ha d’afrontar és la manera de gestionar els milions i milions de pàgines que no tenen el seu contingut estructurat de cap manera.

El que té previst fer Google en uns mesos es aportar a l’usuari alguna cosa més que un llistat de vincles. El que es vol és aprofitar els avanços en web semàntica i les relacions de significat per donar a l’usuari més informació, més dades i fets que puguin aportar un valor afegit (i d’aquesta manera mantenir el lideratge de Google).

Pel que sembla, durant els darrers anys Google ha estat recopilant informació sobre persones, llocs i coses i l’ha estructurada en unes bases de dades que contenen centenar de milions d’entrades. La intenció de Google es col·locar al capdamunt dels resultats de les cerques tradicionals tota aquesta informació extreta de les bases de dades semàntiques, amb la resposta a les preguntes que els usuaris escriuen al cercador o amb informació relacionada amb el que s’ha cercat. Per exemple, si algú fes una consulta sobre Google, també rebria informació sobre Larry page i Sergey Brin, els seus fundadors.

La intenció de Google, i de la web semàntica en general, és facilitar informació d’una manera més semblant a com els éssers humans entenem el món. Quan fem una cerca, el que esperem és trobar una resposta al nostre problema i normalment el que ens donen és un llistat de llocs on buscar la resposta. Si aquesta resposta no es troba a aquesta base de dades de Google (que no pararà de créixer mai), el que se suposa que farà és interpretar el contingut de les pàgines web dels resultats i mirar d’extreure la resposta correcta.

Foto | bonus en Flickr

Font | The Wall Street Journal

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Google prepara un nou canvi en les cerques i els resultats”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio