Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

Internet em va més lent? Fes un test de velocitat abans de parlar amb el teu operador

By , on 29 de gener de 2016

internet

Una llar sense Internet és el pitjor malson de moltes persones, que necessiten estar connectades a la xarxa per poder treballar des de casa, actualitzar els seus perfils o veure el nou episodi de la sèrie del moment. En aquests moments de necessitat és probable que tinguis la sensació de que no la teva connexió a Internet (ADSL, fibra o mòbil 3G/4G) no vagi tot el ràpid que deuria i potser tens raó.

Les causes de que Internet vagi més lent del que hem contractat poden ser diverses –router en mala posició, equip vell, no actualitzar l’ordinador… – i potser la solució estigui o no a la teva mà, però el que per descomptat el primer pel que has de començar és per comprovar-ho i fer un test de velocitat. Es tracta d’una eina a la qual podem accedir a través d’Internet per conèixer quina és la velocitat de baixada i de pujada de la nostra connexió.

Existeixen diferents opcions que pots fer a casa per comprovar si la velocitat que estàs rebent és l’adequada i així poder reaccionar i parlar amb el teu operador, per saber si existeix algun problema tècnic puntual o alguna limitació de la zona que impedeix que t’arribi tota la velocitat contractada. Tanmateix, una possibilitat també pot ser que estiguis utilitzant una xarxa Wi-Fi, que sempre perden velocitat respecte a la que vas contractar a la teva tarifa.

De fet, un recent estudi elaborat amb les dades del test de velocitat de ADSLZone van treure a la llum que els usuaris solament reben el 35% de la velocitat contractada quan es connecten via Wi-Fi. Si estàs utilitzant un dispositiu que solament permet la connexió sense fil (com un mòbil o una tableta) no hi ha més a fer, però si estàs connectat a Internet mitjançant un equip de sobretaula, un portàtil, un ‘set-top-box’ o una consola, et recomanem que els connectis via cable Ethernet.

Dit això, hi ha diverses eines per mesurar la velocitat a la qual funciona la nostra connexió a Internet a casa: testdevelocidad.es n’és un dels tests més populars perquè és molt senzilla d’usar; una altra opció és Speedtest.net de Ookla. Però també algunes operadores, com Movistar o Vodafone, compten amb els seus propis test de velocitat. Si vols comprovar-ho en el mòbil, també pots fer-ho amb aplicacions com My Speed Test o Test de Velocitat, disponible per a dispositius amb iOS i Android.

Imatge: PublicDomainPictures

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Internet em va més lent? Fes un test de velocitat abans de parlar amb el teu operador”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio