Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

La App ‘Brightest Flashight Free’ per Android roba les dades als usuaris

La Comissió de Comerç dels Estats Units ha denunciat a l’empresa responsable
By , on 17 de desembre de 2013

La aplicació per a mòbils ‘Brightest Flashight Free’ ha enganyat als seus usuaris sobre com la seva informació de geolocalització era compartida amb les xarxes de col•locació de publicitat i a terceres empreses, segons ha informat la Comissió Federal de Comerç dels Estatus Units. Així doncs, la informació privada dels usuaris d’aquesta popular App per a Android ha estat venuda a esquenes seves.

‘Brightest Flashight Free’ és una aplicació telefònica gratuïta només disponible per als mòbils amb sistema Android. La seva instal•lació permet que el dispositiu pugui funcionar com una llanterna amb independència del model o la marca del telèfon. L’empresa creadora d’aquesta aplicació era GoldenShores Technologies, LLC, la quan la registrar més de 50 milions de descàrregues gratuïtes per part d’usuaris Android. El negoci es realitzava mitjançant la venda d’informació personal dels usuaris.
La demanda de la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units exposava que la política de privacitat de l’empresa responsable era enganyosa amb els seus usuaris, de mode que no els informava que la aplicació enviava la ubicació i l’identificador únic del dispositiu a tercers. Així doncs, GoldenShores Technologies treia benefici robant les dades personals dels usuaris i venent-les a altres empreses, entre aquestes, xarxes de publicitat que podien enviar anuncis als usuaris afectats.

En el mateix escrit de la Comissió, s’apunta a que la companyia d’aplicacions per a telefonia mòbil va enganyar als seus consumidors als facilitar-los una opció per “no compartir informació”, a pesar de que automàticament s’enviaven les dades personals a altres empreses. Així doncs, la possibilitat de bloquejar aquest comerç de la ubicació i l’identificador únic del dispositiu a tercers era irreal, no s’oferia aquesta alternativa.

No obstant, a pesar de la demanda interposada per la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units, l’aplicació continua disponible al mercat de Google Play. Amb el coneixement d’aquest comerç de les dades personals dels usuaris de ‘Brightest Flashight Free’ es recomana que no es realitzin noves descàrregues, ja que s’està fent negoci de forma enganyosa amb la informació personal dels seus usuaris. Alhora, als usuaris que ja disposen d’aquesta App instal•lada és recomanable que la desinstal•lin per tal de evitar el comerç amb les seves dades actuals.

Imatge: jakemaymar

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La App ‘Brightest Flashight Free’ per Android roba les dades als usuaris”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio