Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Modding
Vaig anar a fer-hi dues xerrades, sobre el cànon digital i sobre sistemes operatius alternatius

La meva experiència a la Volcànica.cat

By , on 19 de agost de 2009
Un instant de la party

Un instant de la party

Els passat dissabte dia 18 de juliol (i que a ningú se li passin pel cap idees rares tenint en compte la data) vaig tenir el plaer d’anar a donar dues xerrades a la Volcànica.cat, una de les “parties” informàtiques més consolidades de les comarques gironines. Hi anava convidat per l’organització, ja que des de la primera edició fins ara amb l’excepció de la segona per motius aliens a la meva voluntat, n’he estat col·laborador, i enguany n’era la quarta edició.

Com ja és costum, vaig desenvolupar un dels meus temes preferits i que he portat en totes les edicions de la Volcànica: els sistemes operatius alternatius. En la xerrada vaig agrupar alguns sistemes poc coneguts (com ReactOS, PC-BSD o QNX) en funcions, segons servissin per al desktop, per als servidors, per substituir un Windows, o bé per reciclar i mantenir en funcionament un ordinador vell, i en vaig exposar detalls i proporcionar adreces d’interès per aconseguir-los.

La segona xerrada fou molt més “canyera”: es tractà de l’exposició del meu punt de vista personal sobre uns temes tan polèmics com poden ser el cànon digital (que tots paguem quan comprem algun dispositiu que permet l’emmagatzematge de dades, com poden ser CD’s, DVD’s i discos durs), les patents de programari i les lleis que ho envolten, incidint sobretot en l’efecte que provoquen en la societat i què crec que ens cal fer per canviar-ho.

Vull deixar ben pal·les que en aquest segon cas no parlava en nom de cap organització o tercera part, sinó que tots els arguments exposats són “de collita pròpia”, de la meva experiència i idees que al llarg del temps he anat desenvolupant. En si, seria molt llarg i difícil d’explicar sense situar-nos en context, i a més en aquest article el què vull és deixar constància de la bona feina feta pels organitzadors de la party, més que no pas centrar-me en temes que ja he tocat i tocaré en altres entrades d’aquest bloc.

Enguany era el segon any consecutiu que la Volcànica.cat es feia a Les Preses, i el primer que es situava al bosc de Tosca, en unes instal·lacions que a mi em van semblar molt ben trobades: una casa amb un gran saló on fer-hi la LAN Party, i una sèrie de carpes muntades a l’exterior per a les xerrades i el Summer Camp Garrotxa, un encontre de hackers que enguany s’havia ajuntat amb la Volcànica per a compartir instal·lacions i dates.

Em va tocar donar les xerrades a una de les carpes exteriors, i la veritat és que tret de les mosques que em van estar empipant tota l’estona, la localització era molt agradable. Llàstima de l’assistència, més escassa del què hauria volgut, malgrat que sóc conscient que al públic gironí li costa acudir a aquests actes. Tot i això, tampoc no en puc estar descontent, car el públic que va venir va participar animadament, i des d’aquestes ratlles els agraeixo el seu entusiasme.

Crec que la Volcànica ha de ser un referent a l’hora d’implantar iniciatives semblants en altres contrades del nostre país, ja que l’organització no només ha tingut l’empenta per organitzar-hi, sinó que a més ho ha sabut fer bé, agradar al públic i fidelitzar-lo any rere any.

Us espero a la Volcànica 2010!

Foto: gentilesa de l’organització de la Volcànica.cat

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La meva experiència a la Volcànica.cat”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio