Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

La Policia tanca Seriespepito i Peliculaspepito

Els propietaris de Series.ly anuncien la retirada d’enllaços
By , on 16 de desembre de 2014

descargas

La Policia Nacional ha detingut a Madrid i Alacant als administradors de les pàgines de descàrregues seriespepito.com i peliculaspepito.com, sota l’acusació de vulnerar la llei de Propietat Intel•lectual. En conjunt, les web seriespepito i peliculaspepito van generar uns beneficis de 1.085.000 euros aproximadament en els tres anys de funcionament de les dues pàgines web de visionat i descàrrega il•legal de series i pel•lícules.

La operació policial antipiratería ha resultat en el bloqueig de dues dels sites més visitades per veure sèries i pel•lícules de forma il•legal, ja que els agents han confiscat el material informàtic per mantindre en funcionament a seriespepito i peliculaspepito. Tots dos llocs web, que van generar uns beneficis estimats en 1.085.000 euros en tres anys, han estat tancats per manament judicial.

Les dues pàgines semblen seguir el camí de Seriesyonkis, que al març d’aquest any va tancar voluntàriament i va retirar tots els seus enllaços davant del canvi en la legislació vigent sobre la Propietat Intel•lectual i la criminalització dels espai web on es proporcionen enllaços a servidors especialitzats amb continguts protegits. Igualment, series.ly –un dels principals portals competidors i amb més flux de visites des d’Espanya– també ha optat per retirar els enllaços abans de ser intervinguts per la Policia.

Els beneficis econòmics eren obtinguts mitjançant dues vies: publicitat inserida a les pàgines d’enllaços als servidors que allotgen el contingut audiovisual, situats a l’estranger. Aquest benefici s’incrementava en funció del nombre de visitants de les webs. Una altra via d’ingressos era la implantació de nous comptes premium (amb avantatges a l’hora de descarregar), que dirigien els pagaments dels usuaris directament als administradors de les webs d’enllaços.

L’operació es va iniciar arran d’una denúncia interposada per les principals productores cinematogràfiques i dirigida contra els responsables de dues pàgines web per un presumpte delicte contra la Propietat Intel•lectual, ja que en aquestes pàgines es posa a la disposició dels internautes obres audiovisuals protegides, com a pel•lícules i sèries. Per permetre l’accés a les obres, utilitzaven tant enllaços per a la descàrrega directa dels arxius, com el visionat directe o streaming des de servidors especialitzats.

L’operació ha culminat amb la detenció dels dos administradors i el registre dels seus domicilis a Madrid i Alacant, on els agents s’han confiscat de tres ordinadors, una tableta, un router, dos discos durs i quatre pen-drives. Les recerques han estat desenvolupades per agents de la Unitat de Recerca Tecnològica de la Comissaria General de Policia Judicial, amb la col•laboració d’agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial d’Alacant.

Series.ly es transformarà en una xarxa social

Una alta coneguda pàgina per a visionar o descarregat contingut audiovisual també ha tancat les seves portes. Després del bloqueig per via judicial dels rivals seriespepito i peliculaspepito, el portal Series.ly ha anunciat que retirarà tots els enllaços que puguin infringir la nova Llei de Propietat Intel•lectual, que encara no ha entrat en vigor però que ja s’ha cobrat la desaparició de peliculasyonkis, seriesyonkis, seriespepito y peliculaspepito.

Per la seva banda, en un comunicat emès aquest dijous, els amos de series.ly han anunciat que retiraran els enllaços que “infringeixin la nova llei abans que aquesta entri en vigor”. Tot i això, els responsables de la pàgina han recalcat que no estan d’acord ni en la forma ni en el fons amb la nova reforma de la Llei de Propietat Intel•lectual, que entrarà en vigor al gener i reforça la lluita contra les webs d’enllaços.

Ens sembla que aquesta llei està redactada des del desconeixement d’Internet, un mitjà que està transformant l’accés a la informació i la relació entre la ciutadania i el poder. L’enllaç és la peça sobre la qual es fonamenta la xarxa, i la llei preveu criminalitzar-ho, alhora que pot obligar al teu operador a impedir-te accedir a determinades pàgines web. Curiosament la llei exclou explícitament de qualsevol responsabilitat als cercadors web, encara que aquests són les principals pàgines que enllacen a continguts sense drets.

Els propietaris de series.ly han volgut deixar clar en el seu comunicat que la pàgina web no desapareixerà a pesar de no poder allotjar enllaços a continguts gratuïts protegits per la propietat intel•lectual. “Això és només el principi: series.ly segueix”, han expressat els responsables de la site; que, molt probablement, es transformarà en una nova xarxa social sobre pel•lícules i series televisives.

Imatge: Criterion

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La Policia tanca Seriespepito i Peliculaspepito”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio