Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Seguretat
Els antivirus comencen a adoptar la darrera tendència en el món de la informàtica personal

La seguretat també confia en el núvol

La suma dels esforços de molts ordinadors afegeix un gran d'intel·ligència a la protecció contra el malware
By , on 27 de gener de 2010
El cloud o núvol, la darrera tendència. També en seguretat

El cloud o núvol, la darrera tendència. També en seguretat

Diverses empreses productores de programari de seguretat informàtica no dubten en considerar que al núvol (cloud; una forma d’anomenar els serveis en línia) s’hi troba el futur dels seus programes.

Algunes s’hi han compromès molt a fons, com és el cas de Panda Security (l’antiga Panda Software), que si no tinc mal entès fou una de les primeres en apostar pel què va anomenar com a “Intel·ligència Col·lectiva”. El nom és autoexplicatiu: es tracta de fer que la suma de molts permeti detectar nous virus més ràpidament, eradicar-los molt més eficaçment i protegir-se molt millor.

Una màquina sola, aïllada, amb una solució de seguretat instal·lada en local, pot no adonar-se’n d’alguns comportaments perillosos per a la integritat del sistema. És el cas dels programes d’atac DDoS*, que si actuen sigilosament poden passar inadvertits.

En canvi, si tenim que diversos ordinadors es coordinen i s’intercanvien dades sobre les activitats dels seus programes instal·lats, bescanviant aquesta informació un sistema intel·ligent se’n pot arribar a adonar que a algunes de les màquines els passa alguna cosa. Seria comparable a les connexions neuronals que tenim dins del cervell, encara que naturalment amb menys potencial.


Els productes de Panda ja fa temps que incorporen característiques cloud

Els productes de Panda ja fa temps que incorporen característiques cloud

La seguretat en el núvol no només facilita la detecció de comportaments anòmals en el programari, sinó que també permet distribuir les actualitzacions d’una manera més ràpida i eficient (per exemple, per un sistema tipus P2P) i reduir la càrrega de treball en local en passar tasques i informació a un magatzem compartit col·lectivament a Internet.

Si la majoria dels analistes estan d’acord que, d’una o altra manera, el futur és el núvol també en matèria de seguretat, d’altres van un pas més enllà i es radicalitzen tot afirmant que l’empresa de seguretat que no basi substancialment els seus productes en la filosofia cloud, té els dies comptats. No se si n’hi ha per tant, però la veritat és que durant el 2009 els fabricants d’aquest tipus de programari s’han posat les piles de veritat.

De cara a vosaltres, amics lectors, una recomanació ràpida (si no és que ja n’heu tret la conclusió tot llegint aquestes ratlles): si heu de comprar una solució de seguretat, que aquesta inclogui serveis en el núvol. Per si les mosques.

* Distributed Denial of Service. Llancen atacs des de la màquina infectada contra altres ordinadors connectats a Internet. Aquests atacs consisteixen en l’enviament d’un gran nombre de comunicacions a l’ordinador objecte de l’atac. Aquestes comunicacions procedents d’una sola màquina no fan res, però si ajuntem centenars o milers de màquines, poden arribar a saturar fàcilment la connexió de l’objectiu.

Foto de portada: viZZZual.com a Flickr sota llicència Creative Commons
Foto interior: gentilesa de Panda Security

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La seguretat també confia en el núvol”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio