Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

L’App Facebook Messenger incorpora codi spyware

L’empresa té accés a tot el que en fan els usuaris
By , on 25 de setembre de 2014

L’empresa Facebook ha fet una forta aposta en les aplicacions de missatgeria instantània, bé sigui la compra de WhatsApp o la creació de diferents aplicacions com el xat d’esborrat automàtic ‘Slingshot’. Tot i això, l’empresa de Mark Zukerberg ha volgut fer una aposta forta per la seva aplicació Facebook Messenger obligant als usuaris a descarregar obligatòriament aquesta aplicació de missatgeria instantània.

L’obligació mai és ven rebuda, però menys si aquesta aplicació allotja codi ‘spyware’ al seu interior. Segons defensen a ‘Motherboard’, Jonathan Zdziarski, investigador de seguretat i forense de iOS s’ha dedicat a estudiar l’aplicació Facebook Messenger; i ha descobert que l’App rastreja i emmagatzema tots els moviments de l’usuari. No és alguna cosa que ens estranyi, ja que ara les pàgines s’han vist obligades a revelar i advertir l’ús de ‘cockies’ o els usuaris hem d’acceptar una sèrie de permisos cada vegada que instal•lem una aplicació, però sembla que Facebook Messenger va una mica més enllà.

Segons les pròpies paraules de Zdziarski en la seva conta de Twitter, “Facebook Messenger sembla tenir més codi tipus spyware que els que he vist en productes dissenyats per a la vigilància”. Segons l’expert, Facebook Messenger rastreja i emmagatzema qualsevol cosa que fem dins de l’aplicació, com on fem ‘click’, quant temps passem en cada pantalla i fins i tot fins a quant temps usem l’aplicació en horitzontal i vertical. El propi investigador ha quedat sorprès per l’elevat nivell d’intrusió que Facebook Messenger arriba a desenvolupar.

Facebook encara no s’ha pronunciat sobre aquest tema de forma oficial. Tot i això, una persona que afirma treballar en el desenvolupament de Facebook Messenger, anomenada Luzy Zhang, va contestar a Jonathan per Twitter que aquestes dades que es recullen son una forma d’analitzar l’ús de l’aplicació. Segons defensa Zhang en les seves piulades, conèixer com l’usuari usa l’aplicació Facebook Messenger permet millorar-la i corregir els defectes que s’hi troben.

Jo treballo en Messenger. Probablement no sorprengui que usem analítiques per entendre l’ús i fer l’aplicació més ràpida, més eficient. Exemple: les analítiques ens van mostrar que a les persones els agradava molt usar l’sticker de “m’agrada”, així que vam moure aquesta funció perquè la gent pogués enviar-la amb uns moviments més simples.

Imatge: Janitors

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’App Facebook Messenger incorpora codi spyware”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio