Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Mac, Mòbils
L'impulsor d'aquesta iniciativa és el mateix programador que es troba al darrere de Cydia

L’App Store per a l’iPhone tindrà competència

By , on 25 de març de 2009
App Store, un negoci rodó per a Apple

App Store, un negoci rodó per a Apple

A Apple li ha sortit un fill bastard quan menys s’ho esperava; un programador independent ha anunciat que posarà a disposició d’usuaris i programadors una alternativa a l’App Store que acollirà aquelles aplicacions que no hagin estat admeses a la botiga en línia de la companyia de la poma.

El compte enrere per posar en marxa aquesta iniciativa ja ha començat, i és previsible que estigui en línia en un parell de setmanes si no és que Apple hi troba algun remei com ara el de tirar cap als tribunals. Per si de cas es decanta la cosa per aquí, Jay Freeman -l’autor de la botiga “alternativa”, també conegut com a Saurik– ja ha contractat els serveis d’un advocat. I és que, fent bona la dita, val més prevenir…

No és el primer cop que Freeman busca “alliberar” l’iPhone del control d’Apple. Ell és l’autor de Cydia, un programa que permet instal·lar nombroses eines d’un sistema Unix en el telèfon d’Apple, i que es nodreix bàsicament dels repositoris de programari de Debian.

L'App Store, en funcionament en un iPhone 3G

L'App Store, en funcionament en un iPhone 3G

Precisament, el nom d’aquesta nova botiga en línia serà Cydia Store, i necessitarà que l’iPhone hagi estat alliberat per poder funcionar. Això vol dir que el telèfon haurà d’haver seguit un procés per desvincular-lo del control d’Apple, procés que es pot realitzar mitjançant la instal·lació d’un programari en el terminal.

El problema en aquest cas són les futures actualitzacions del sistema operatiu i el programari que vénen amb l’iPhone, ja que si es detecta un terminal modificat, és imprevisible les accions punitives que pot dur a terme la companyia de Steve Jobs i que podrien anar des de negar-se a instal·lar futures actualitzacions fins a bloquejar el terminal.

Tinc diverses opinions al respecte de gent propera a mi que ha treballat amb iPhones “alliberats”, i la majoria es decanta a afirmar que, un cop manipulat el firmware, el telèfon d’Apple ja no funciona igual de bé que abans.

A tot això, fàcilment hom es pot preguntar el perquè d’aquesta voluntat de control tan aferrissada. Res més senzill: en vendre en exclusiva el seu telèfon a una operadora concreta sabent que serà molt buscat pels usuaris, Apple signa un contracte que li garanteix part dels ingressos generats per les trucades i altres serveis que l’usuari gaudeix al seu terminal. A més, també guanya de la venda d’aplicacions a través de l’App Store, que continua monopolitzant. Evidentment, això és un pastís molt sucós del qual no se’n vol deixar perdre res.

Freeman ha afirmat que cobrarà als programadors que vulguin vendre les seves aplicacions a través de la Cydia Store el mateix percentatge que els cobra Apple, un 30% del preu de venta. També es podran distribuir de forma gratuïta.

Aquells de vosaltres que estigueu interessats en obtenir informació de com alliberar un iPhone, podeu buscar simplement el terme jailbreak al Google. Entre els primers resultats de la cerca us sortiran una bona colla d’alternatives per alterar el firmware del vostre telèfon deixant-lo lliure. Ara, si voleu un consell, no ho feu; els resultats a mitjà/llarg termini són imprevisibles.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’App Store per a l’iPhone tindrà competència”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio