Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

LTE i 4G, les properes connexions mòbils

Més velocitat, més prestacions i menys consum
By , on 22 de febrer de 2012

L’increment en el volum de dades procedents de connexions mòbils que es preveu d’aquí a uns anys està directament relacionat amb l’aparició de noves tecnologies en quant a tipología d’aquestes. En aquests moments ens trobem a la tercera generació de l’internet mòbil, el 3G, amb la quarta generació a les portes, però abans que es generalitzi existeixen altres propostes prou interessants, com ara la tecnologia LTE.

LTE i 4G arriben per acabar d'impulsar l'internet mòbil

LTE són les sigles de Long Term Evolution, i és com s’ha anomenat aquesta evolució de la 3G. No es pot considerar tècnicament 4G perquè la seva velocitat és de 100 Mbps, davant els 144 que hauria de tenir per definició la nova generació. Ara bé, tot i no arribar a aquesta velocitat, el LTE suposa un augment d’entre 15 i 20 vegades la velocitat de les connexions mòbils actuals. Per posar un altre exemple, en comparació amb l’ADSL que podem tenir a casa (d’uns 10 megas), el LTE és 10 vegades més ràpid. Per sort, els mòdems USB ens permetran també aprofitar aquesta connexió als nostres ordinadors i, per tant, no serà exclusiva dels smartphones o les tablets.

¿Què es pot aconseguir amb aquesta nova tecnologia? D’entrada es podran integrar perfectament tots els serveis i protocols que ofereix la telefonia mòbil (trucades, sms, etc.) i, a més, es podrà aprofitar per la navegació web més ràpida, connexions FTP, vídeo en streaming, vídeo en temps real, veu sobre IP, jocs en línia, etc. A part de la velocitat, el LTE suposa un augment de l’eficiència energètica (consumeix menys, per tant és més útil per a dispositius que estan permanentment connectats a la xarxa), una reducció del cost i una millora de tots el serveis.

El camí que s’ha de seguir d’aquí endavant  passa per que les companyies operadores provin aquesta tecnologia (Telefónica, Orange i Vodafone ja ho estan fent a Espanya) i trobin un model de negoci viable. D’altra banda, ha d’existir al mercat una bona oferta de terminals capaços de fer servir aquesta nova cobertura: ja n’hi ha uns quants de prova i pel 2012 es preveu que entre el 4 i el 5% dels smartphones la tinguin, a nivell mundial. Sony Mobile, LG i ZTE n’estan produint i el Nokia Lumia 900 ja té aquesta cobertura. La majoria d’aquests terminal són Android, però ja s’han anunciat als Estats Units telèfons LTE amb Windows Phone i s’ha publicat que Apple i el fabricant de les BlackBerry, RIM, també llançaran al mercat terminals que es connectaran a la xarxa LTE.

Foto | mikecogh a Flickr

Font | rtve

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “LTE i 4G, les properes connexions mòbils”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio