Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Noticies

Microsoft presenta les novetats dels seus serveis en línia

By , on 18 de novembre de 2008
Windows Live Messenger amb la seva interfície renovada

Windows Live Messenger amb la seva interfície renovada

La companyia de Redmond ha presentat una nova col·lecció de serveis Live, la seva oferta de productes i serveis en línia amb els que busca captar al públic internauta i fer front a l’empenta que ha experimentat Google, líder destacada en aquest segment.

Totes les novetats ara presentades per Microsoft entraran en servei al llarg de les properes setmanes en totes les plataformes regionals i idiomàtiques de Live.

En primer lloc comencem pels nous serveis que s’afegeixen al catàleg ja existent, com la Pàgina Principal de Windows Live, un nou punt d’entrada al “món Live” en el qual disposarem d’un resum on hi constaran, entre d’altres, les novetats del nostre perfil com ara els missatges que ens hagin arribat a la nostra bústia, les cites del calendari, els aniversaris dels amics, o les actualitzacions del Twitter.


[ad]

La Pàgina Principal es troba connectada amb el nou servei Novetats, que ens informa dins de Messenger i Hotmail a més d’aquesta pàgina Principal, dels moviments que van fent a la Xarxa els nostres contactes, i ens mostra per exemple les seves actualitzacions del Twitter. En definitiva, una eina de seguiment.

La nova interfície de Hotmail, no exempta de crítiques

La nova interfície de Hotmail, no exempta de crítiques

El calendari (Windows Live Calendar) és anàleg al servei que des de fa un temps ofereix Google, i ens permet establir cites i compartir-les amb altres usuaris a més de gestionar diversos calendaris (per exemple, un de personal, un altre professional, un tercer per a un equip de persones,…)

Windows Live Moviemaker és potser un dels nous serveis més atractius per als usuaris que trepitgin més fermament en la Web 2.0 i estiguin acostumats a serveis com Photobucket, YouTube o Mogulus. I és que el Live Moviemaker ens permet ajuntar fotografies i vídeos per crear les nostres pel·lícules que després podrem compartir en línia amb les nostres amistats. Aquest servei es complementa amb “Les meves fotos”, en el qual podrem crear les nostres galeries fotogràfiques i també compartir-les amb les nostres amistats.

Les diferents llibretes d’adreces que poguéssim tenir disperses pels serveis Live s’unificaran ara en una mateixa aplicació anomenada “La meva gent”. Aquí si inclouran els contactes del Messenger, els de Hotmail, la gent coneguda de Spaces i dels Grups.

Les persones que vulguin dur a terme activitats estant en línia acompanyats d’altres usuaris tindran una bona eina en “Els meus grups”, un espai que permetrà als diversos components trobar-se i interactuar, compartir recursos (com ara calendaris i fotos) o enviar missatges a tots els components.

Windows Live Sync ens permet intercanviar dades i sincronitzar diversos dispositius com ara un ordinador i un telèfon mòbil.

Els serveis que ja existien i que veuen renovades algunes de les seves característiques són, en primer lloc, Hotmail, al qual se li ha fet un rentat de cara amb una nova interfície d’usuari que segons els responsables a Microsoft és fins a un 70% més ràpida que l’anterior, quelcom en què no hi estan d’acord molts usuaris. La nova interfície de Hotmail barreja elements de l’interfície clàssica i la renovada, que ha estat en fase de proves al llarg dels darrers mesos.

També podrem consultar altres bústies de correu electrònic a més de la de Hotmail, sempre i quan aquestes permetin l’accés a través del protocol POP3, quelcom d’allò més usual. Així, els usuaris que disposin de diversos comptes de correu en serveis com ara Gmail o Yahoo! Mail podran centralitzar-los per accedir-hi només a través d’un lloc.

El cèlebre client de missatgeria instantània Windows Live Messenger pateix una redisseny total de la seva interfície gràfica, en la qual ara prima més encara la personalització. Podem, per exemple, definir una sèrie d’imatges diferents com a “estats d’ànim” a mostrar cadascun en un moment determinat que nosaltres vulguem i escollim. També ens serà més fàcil compartir fotografies i realitzar activitats en grup amb els nostres contactes.

La Galeria d’Imatges ens permet classificar, arxivar i compartir les nostres fotos, incloent la possibilitat de retocar-les. Així, treure els ulls vermells típics que ens queden quan usem el flash de la màquina o retallar les vores no desitjades en una foto, són funcions que podrem fer d’una forma molt simple.

També ho tindrem molt fàcil per etiquetar les imatges, i a més el sistema inclou una funcionalitat que ens ajuda a reconèixer cares dins de les imatges, guiant-se per patrons. D’aquesta manera, etiquetar fotografies serà d’allò més senzill.

Windows Live Sky Drive és el disc virtual d’emmagatzemament de dades de Microsoft, un servei que ara veu augmentada la seva capacitat fins als 25 Gigabytes.

Una novetat interessant d’aquest redisseny és que el nostre nom d’usuari i contrasenya de Windows Live (que corresponen també als identificadors del Messenger i l’adreça de correu de Hotmail) ens serviran per accedir a través d’aquesta plataforma a serveis de terceres parts, molts d’ells competència directa dels mateixos que està oferint Microsoft.

És el cas de WordPress, una plataforma de blocs que competeix directament amb els Spaces de Microsoft i que pel que he vist guanya a aquests darrers en captar l’atenció d’un major nombre d’usuaris. WordPress no és només un programari per a la creació de blocs, sinó que també ofereix allotjament emprant el seu CMS a l’estil de Blogger.

Altres serveis als quals es pot accedir són Photobucket, Twitter, Yelp o Pandora, i un que m’ha cridat especialment l’atenció és Flickr. Perquè? doncs no pas per la seva natura (allotjar fotografies i des de fa un temps vídeo), sinó per l’empresa a la què pertany aquest servei: Yahoo!

I és que d’ençà de què l’intent d’adquisició d’aquesta per part de Microsoft va acabar en un no-res, els desencontres entre les directives d’ambdues empreses han estat constants, amb frases entrecreuades sobre el valor que té o hauria de tenir la companyia pionera d’Internet. I no és que a Yahoo! li hagi anat precisament bé en el seu acostament cap a Google, així que aquesta facilitat d’interacció entre els serveis Live i Flickr pot ser indicativa de que el futur encara pot veure una suavització de les relacions entre ambdues multinacionals, malgrat que difícilment significarà una tornada a l’anterior estat de coses.

En definitiva, el que veiem és un rentat de cara molt profund als serveis Live, amb una reorganització de tota la plataforma de cara a dotar-la d’un únic punt d’entrada per als usuaris, una sensació d’unitat de la que fins ara no ha mancat en certes aplicacions però que amb aquesta reestructuració es fa més palesa.

El conjunt d’aquestes novetats no es podrà gaudir de forma immediata, si no que com hem dit al principi de l’article, les podrem veure entrar en servei de forma paulatina al llarg de les properes setmanes.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Microsoft presenta les novetats dels seus serveis en línia”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio